Få foretaget en grundig Due Diligence inden overdragelse af din virksomhed

SPONSORERET AF DUE DILIGENCE

Få foretaget en grundig Due Diligence inden overdragelse af din virksomhed

Der er mange ting at tage højde for, når en virksomhed skal fusioneres eller overdrages til en anden part. Det gælder både for køber såvel som sælger, og grundet de mange forhold, der skal undersøges, er det vigtigt, at der bliver foretaget en grundig Due Diligence, så virksomhedsoverdragelsen kan ske så fair og problemfri som muligt for begge parter.

Due Diligence er en undersøgelse, der bliver foretaget på en virksomhed inden kontrakten or overdragelse eller fusionering underskrives. Undersøgelsen indebærer en række informationer, der har til formål at indhente oplysninger en virksomhed, for at give køberen indsigt i virksomhedens forhold og være gavnlig for købsforhandlingerne og integrationen efter overtagelsen.

Hvorfor er en Due Diligence så vigtig?
Vigtigheden i en due diligence ligger i at give køber de bedst mulige vilkår for at kunne træffe valget om at købe en given virksomhed på et så oplyst grundlag som overhovedet muligt. Det er såfremt et sublimt værktøj, der giver køber mulighed for at afdække og nedsætte eventuelle risici, der forekommer ved overdragelse af en virksomhed. Ligeledes er det en god løsning for sælger, at køber foretager en Due Diligence, da det kan begrænse omfanget af de garantier, som sælger skal afgive i overdragelsen.

Der er nogle forhold og punkter, som en grundig due diligence skal indeholde. Det er bl.a. elementer som:

Din Due Diligence omfatter elementer som fx:
• Organisation
• Salg og distribution
• Regnskab
• Juridiske forhold
• Edb
• Miljø

Det anbefales altid, at køber involverer sig med rådgivere i et tidligt stadie af overdragelsen, da køb eller overtagelse af virksomheder kan være risikable, hvis ikke der er lagt et godt forarbejde eller lavet tilstrækkelig research inden. Der bør rådføres med rådgivere som jurister, revisorer og konsulenter.

Kom godt ud af det med overdragelsen
Det er altid godt at komme godt fra start og være på forkant, når det kommer til overdragelse af en virksomhed. Dette er ikke blot et normalt køb, men en stor investering fra købers side. Derfor er det ekstrem vigtigt at have de rigtige mennesker om bord på holdet, når der skal laves en grundig og brugbar Due Diligence.

Så hvis du ønsker at høre mere om mulighederne ved en Due Diligence og komme godt ud af det med overdragelsen, kan du læse mere på Tvc.dk.


20. SEP 2018 • 07:30 FOR ABONNENTER

Gudhjem: Behov for fast daglig p-kontrol

20. SEP 2018 • 07:08

Rønne Havn tager form

20. SEP 2018 • 06:39 FOR ABONNENTER

Larsen-Jensen: Udbud af Christiansø-sejladsen er unødvendigt

19. SEP 2018 • 21:51

Loppeteket er sat til salg

19. SEP 2018 • 18:53 FOR ABONNENTER

Ole vil hjælpe stressramte

Mest læste