Hvordan sikrer du din Mac?

SPONSORERET AF MACKEEPER

Hvordan sikrer du din Mac?

Der har i flere år været en stor kamp i mellem den klassiske PC og den nye dreng i klassen, Mac computeren.

Du er enten det ene eller det andet, hvis du har sværget troskab til PC’en og alle dens Windows programmer, er det den bedste løsning. Mac er blot en ny moderne computer, der går mere op i design end teknologi. Har du derimod en Mac, er en PC noget, der efterhånden kun tilhører den tidligere computergeneration. Hvor Mac er det eneste rigtige, og det står ikke til diskussion.

Én gang Mac, altid Mac
Lige så snart du overgiver dig til Mac, hvilket kommer til at ske før eller siden, om du vil det eller ej, kommer du ikke til at savne din gamle PC. Apple er nemlig så smarte, at have installeret styresystemet på en helt anden måde til deres Mac computere, end det styresystem, der er til Windows computerne. Dette system kan snakke sammen med din iPhone som, lad os bare se det i øjnene, er et produkt vi efterhånden alle sammen også har overgivet os til. iCloud, den lille fine sky, som har den fantastiske egenskab, at kunne gemme alle dine uerstattelige minder, sjove billeder, din yndlingsmusik og alt det andet, du har liggende på din iPhone og din Mac, er en af de bedste ting Apple har fundet på. Det gør samarbejdet i mellem alle deres produkter meget nemmere, og gør samtidig samarbejdet i mellem et Apple produkt og et Windows produkt næsten umuligt. Der går heller ikke længe før du har fået Macs styringssystem ind under huden. Så er det pludselig helt fremmed og underligt, at skulle tilbage til en almindelig PC. Det føles næsten som om, du skal til at lære alle de mest basale ting, så som at skrive med en blyant for første gang. Denne gang føles det blot som om det hele foregår med den forkerte hånd, hvilket besværliggøre processen en smule. Selvom du kender teknikken og ved hvordan Windows fungere, kommer det langt fra naturligt til dig, så det er rigtigt hvad der siges – Once you go Mac, you never go back.

Min Mac får ikke da virus, gør den?
I og med Macs system er nyere end Windows’ er det også sværere, at modtage virus på din Mac. Men det er på ingen måde umuligt, derudover er der blevet lavet flere og flere virusprogrammer henvendt til Mac. Derfor er det vigtigt, at du passer på din MacBook og sørger for, at sikre den så godt som muligt. Dette kan du gøre ved at installere MacKeeper.

Bare at surfe rundt på internettet, eller foretage dig noget så basalt som at åbne mails, er pludselig blevet meget mere risikabelt uden et antivirusprogram. Så ikke at installere sådan et, er på ingen måde ikke en risiko, du overhovedet bør overveje at løbe. Selvom det virker alt for besværligt og teknisk, at installere sådan et program – og du er bestemt ikke den eneste, der altid udskyder sådan noget, fordi det virker for svært og alt for teknisk. Men skal det gøres, så ikke vær den type, der udskyder det! Det er vigtigt, at få det gjort med det samme. Jo længere tid der går, jo større er chancen for, at lige netop din MacBook kan være så uheldig, at blive ramt af virus. Så selvom det virker uoverskueligt, og så står det til og med på norsk! Så lad dig ikke skræmme, Norge har trods alt været en del af Danmark engang, så der er ikke den store forskel på de to sprog. Det bliver ikke et problem, derefter skal du bare følge de let forstålige instrukser. Om 5 minutter har du lige reddet din Mac fra dennes største fjender, nemlig virus og spam. Din MacBook vil være dig evig taknemlig og du vil også takke dig selv. For lige at bruge et par minutter på, at sikre både din computer og alt dens indhold et længere og mere sikkert liv. Så få det nu gjort, så sker sådan noget nemlig ikke for dig.

Det bedste til dig og din Mac
Hvis du ikke er overbevist, så uddyber MacWorld UK også, hvorfor det er så vigtigt at installere antivirusprogrammer til din MacBook. Derudover udpensler de også hvorfor det er vigtigt, at vælge det helt rigtige program, og hvordan du vælger dette. Din Mac er næsten uundværlig i din hverdag.

Så pas godt på den, om du bruger den til at arbejde på i hverdagen, eller du bare bruger den til at streame film på Netflix. Det ville være en katastrofe, hvis der skete noget med den. Så gør hvad du kan, for at passe så godt på den som muligt. Det er din MacBooks liv, der er tale om her, det bør du ikke tage forgivet. Kom i gang, få installeret MacKeeper og gør det bedste for både dig og din Mac.21. JUN 2018 • 15:16 FOR ABONNENTER

Fiskerne: Ingen kan lide at blive overvåget

21. JUN 2018 • 14:36 FOR ABONNENTER

Fiskeriminister vil i fælles kamp mod sælparasitter

Mest læste