Bornholms Hospital får 300 krammebamser til de yngste patienter
Foto: TrygFonden

17. MAJ 2017 • 10:09 • AF TOMMY KAAS

Bornholms Hospital får 300 krammebamser til de yngste patienter

Torsdag modtager Bornholms Hospital 300 krammebamser fra TrygFonden. Bamserne uddeles gratis, og de skal gøre hospitalsopholdet trygt for de yngste patienter.

Det oplyser fonden i en pressemeddelelse.

En blød krammebamse kan nemlig trøste og skabe tryghed hos de yngste patienter, når de bliver indlagt eller skal til undersøgelse på hospitalet.

Samtidig kan bamserne hjælpe personalet med at skabe en god kontakt til børnene og gøre hele situationen nemmere for alle, lyder det fra TrygFonden.

– Mange børn bliver utrygge og bange, når de skal på hospitalet, men en blød krammebamse kan være med til at berolige dem og fjerne fokus fra det, de skal igennem, siger Galina Plesner, projektleder i TrygFonden.

– Vi har uddelt bamserne i flere år nu, og det er fantastisk så stor en forskel, de gør for børnene. De giver børnene tryghed, og personalet får samtidig nemmere ved at vinde børnenes tillid og få dem til at slappe af. Nogle afdelinger melder endda om, at der er behov for mindre beroligende medicin, når barnet får en bamse.

Bamserne hedder Theo og Thea og får ligesom barnet et armbånd med sit navn om håndleddet. På den måde har barnet en ven at dele oplevelsen med, og barnet og bamsen er indlagt sammen. Bamsen er heller ikke bange for hverken plaster eller en nål i poten, og det er med til at afmystificere behandlingen.

I alt er 39.000 krammebamser i disse dage på vej fra TrygFonden til landets hospitaler.


Foto: TrygFonden20. JUN 2018 • 19:14 FOR ABONNENTER

Klage er joker i sag om folkeracebane

20. JUN 2018 • 19:05 FOR ABONNENTER

BEOF beder om garanti fra kommunen

20. JUN 2018 • 18:58 FOR ABONNENTER

Regningen ender hos kunderne

Mest læste