Holberg-holdet til prøvestart på Rønne Theater
Foto: Kim Caspersen

16. MAJ 2017 • 16:27 • AF TORBEN ØSTERGAARD MØLLER

Holberg-holdet til prøvestart på Rønne Theater

I går, mandag, dukkede skuespillerne til sommerens Holberg-komedie ”Erasmus Montanus”, som produceres af Bornholms Teater, for første gang i samlet flok op til prøvestart på Rønne Theater.

Holdet består af Morten Brovn, Jesper Asholt, Christine Albrechtslund, Jesper Riefensthal, Henrik Ipsen og kapelmester Lars Fjeldmose, og som noget af det første blev scenen skridtet af og akustikken i det gamle teaterrum testet, fortæller pr-medarbejder Kim Caspersen i en pressemeddelelse.

Derefter fortsatte dagens tætpakkede program med introduktion til teatrets faste personale, læseprøver, fotografering og tilpasning af kostumer, inden holdet igen satte kursen mod Sjælland.

Det er teaterchef Jens Svane Boutrup, der har bearbejdet Holbergs manuskript og igen skal instruere årets komedie, og han siger i pressemeddelelsen:

– Første prøvedag er altid noget særligt. Det er her, skuespillerne møder hinanden for første gang i vores kontekst, og det er her, de for første gang betræder de skrå brædder på Rønne Theater for at spille ”Erasmus Montanus” og får en fornemmelse af scenerum og sal.

– Forventningerne og energien er skruet op, så det sitrer som hos en flok galopheste, der venter på, at startskuddet går, og så handler det ellers om at dosere tømmer og sporer i det rette blandingsforhold, indtil vi når premieren den 30. juni.

Om selve forestillingen siger han:

– Vi har rigtig høje forventninger til dette års Holberg-forestilling. Ikke mindst fordi det bliver den sidste Holberg-komedie i det store setup, men også fordi temaet om mønsterbryderen, der vender tilbage til sin fødeegn og nogle gange møder en mur af modstand, nok godt kan vinde genklang i store dele af vandkantsdanmark og dermed også på Bornholm.

– Den næste måned fortsætter prøverne i lejede lokaler på Folketeatret i København for så at rykke tilbage på Rønne Theater den 12. juni, hvor kulisserne vil være på plads på scenen og de sidste justeringer finder sted.

”Erasmus Montanus” har premiere fredag den 30. juni klokken 19.30 på Rønne Theater og spiller mandag-fredage til og med den 28. juli 2017.

SENESTE NYHEDER

17. JUL 2018 • 18:22 FOR ABONNENTER
Som asetroende er du ét med naturen
17. JUL 2018 • 16:11 FOR ABONNENTER
Tirsdagens leder: En bornholmsk institution
17. JUL 2018 • 14:30 FOR ABONNENTER
Ny uddannelse sætter fokus på veteraner
17. JUL 2018 • 14:00NAVNE
Dødsfald
17. JUL 2018 • 13:22 FOR ABONNENTER
Rederiet sagde nej til fast lav pris med Bornholmerbussen
17. JUL 2018 • 12:39 FOR ABONNENTER
Nalle er flyttet til nordlandet: Det her er det nye Skagen

MEST LÆSTE BORNHOLM

16. JUL 2018 • 13:58
Naturbrand i Nyker
16. JUL 2018 • 05:51
Det larmer stadig i Spektakel-bar

Mest læste