Hver tredje bornholmer har over 50.000 i banken

16. MAJ 2017 • 09:14 • AF ANDERS LILJEROTH

Hver tredje bornholmer har over 50.000 i banken

En ny opgørelse fra Danske Bank viser, at over 30 procent af bankens privatkunder på Bornholm, har mere end 50.000 kroner stående på en traditionel bankkonto. Det er lidt færre end i resten af landet, hvor det i gennemsnit gælder 36 procent.

Ifølge filialdirektøren i Danske Bank i Rønne, er det selvfølgelig fornuftigt med en buffer i banken, men samtidig peger han på, at det kan være en god idé at se på, om man måske kan få mere ud af sine penge.

– Med den nuværende lave rente bør man overveje, hvor mange penge man skal have stående på en almindelig bankkonto. Det afhænger naturligvis af din økonomiske situation, og om du har planer om at bruge pengene i nærmeste fremtid, siger Kim Håkansson.

Bankdirektøren peger på, at man måske med fordel kunne investere nogle af pengene, så man fik mulighed for at få et afkast.

– På en almindelig bankkonto står de blot og bliver mindre værd over tid, på grund af inflationen, lyder det fra Kim Håkansson.

Altid en større risiko
Ifølge Kim Håkansson tror mange, at det kræver en større formue at investere i værdipapirer, og flere vælger det fra, fordi de opfatter det som tidskrævende og kompliceret. Dermed går de faktisk glip af de muligheder, der ligger i at investere og få pengene til at arbejde i værdipapirer.

Dog skal man selvfølgelig huske, at der altid er en risiko ved at investere, der er markant højere end en opsparing i banken.

– En investering giver løbende udsving i værdien af din opsparing og kan give et negativt afkast, og som tommelfingerregel bør du ikke investere penge, som du forventer at skulle bruge inden for de kommende år, siger Kim Håkansson.


AFSTEMNING

Har du mere end 50.000 kroner i banken?

Ja
NejMest læste