Mr. Brøndby kom på besøg, da Asyl Ligaen blev sparket i gang
Fotos: Jens-Erik Larsen

4. MAJ 2017 • 15:44SPORT • AF KJELD LUNDBÆK

Mr. Brøndby kom på besøg, da Asyl Ligaen blev sparket i gang

Onsdag var der kick-off i Asyl Ligaen på Bornholm – en fodboldturnering, hvor formålet er at give voksne asylansøgere fysisk aktivitet, opmuntringer i dagligdagen, sociale netværk samt en vigtig kontakt med det lokale foreningsliv.

Det første officielle spark blev taget, da omkring 45 spillere fra de tre asylsøger-mandskaber fra Hasle IF, AaIF og RIK mødtes til den første – og indtil videre også eneste fællestræning på Aakirkeby Stadion.

Resten af træningsaktiviteterne skal foregå mindst én gang om ugen i de tre nævnte moderklubber, der er tilknyttet initiativet.

Meget hurtigt skal det også afvikles en lokal asyl-turnering, således at de to bedste hold her på øen midt i juni kan repræsentere Bornholm i et mellemrunde-slutspil, hvor de toøvrige deltagere er asylhold fra Sjælland. Finalestævnet for hele landet (Final Four) afvikles i Slagelse den 1.-2. juli.

– Ambitionen er i løbet af de kommende år at gøre Asyl Ligaen til en landsdækkende turnering, fortæller initiativtageren, den nu 71-årige Per Bjerregaard – også kendt som Mr. Brøndby, der med afsæt som formand for Brøndby IF førte klubben fra Vestegnen helt til tops i både dansk og international fodbold.

Læs mere i Bornholms Tidende torsdag.
Mest læste