Tre unge bornholmere starter nyt udlejningsfirma
Emil Lind-Holm er ny direktør i firmaet. Foto: Anders Liljeroth

21. APR 2017 • 15:30 • AF ANDERS LILJEROTH

Tre unge bornholmere starter nyt udlejningsfirma

Tre bornholmske gutter har startet et nyt udlejningsbureau med navnet Bornhost. De tre håber, at virksomheden kan vokse i samspil med en øget turisme på Bornholm.

Virksomheden er stiftet af Jacob Holm, Marius Ipsen og Emil Lind-Holm, som alle tre i øjeblikket er bosat i København, hvor de passer deres studier.

Der er allerede en del udlejningsbureauer på Bornholm, alligevel mener de tre unge bornholmere, at de kan gøre det bedre.

– Vi mener først og fremmest, at vi kan konkurrere på prisen. Vi kan gøre det væsentligt lavere end de eksisterende, med nogle lavere procentsatser, som dermed giver flere penge til udlejerne af sommerhusene, fortæller Emil Lind-Holm, der er direktør for iværksættervirksomheden.

– Men der hvor vi for alvor adskiller os fra andre er, at vi bruger udlejningsportalen Airbnb. Det er mere simpelt, og det er der, der er flest mennesker, der kigger, når de skal på ferie, forklarer han.

Airbnb er en online markedsplads for udlejning og booking af overnatningsmuligheder, og tjenesten er tilgængelig i knap 200 lande og omfatter flere millioner overnatningsmuligheder.

Tjenesten er oprindeligt lavet til private, der ønsker at være gæstfrie over for andre, og som dermed via hjemmesiden tilbyder andre at leje et værelse, en lejlighed eller et helt hus.

Som privatperson kan man jo selv udleje sit hus via Airbnb. Hvorfor skal man betale jer for det?
– Man kan også selv vælge at udleje sit sommerhus via andre kanaler, men når man gør det gennem os, står vi for det hele. Vi er et udlejningsbureau i gængs forstand. Vi står for nøgler, kommunikationen med lejeren, tager billeder af huset, lægger huset på hjemmesiden, arrangerer rengøring og alt muligt andet. Fuldstændig ligesom andre bureauer gør, bare billigere.

Bygger på fleksibilitet
Emil Lind-Holm oplyser, at Airbnb har rigtig mange søgninger på sommerhuse netop på Bornholm, og stifterne af Bornhost er sikre på, at det giver langt større værdi at udbyde sit hus på tjenesten i forhold til at annoncere sit sommerhus i papirkataloger eller på de etablerede udlejningshjemmesider.

– Og så er vores system også mere fleksibelt. Vi udlejer for eksempel ikke kun fra lørdag til lørdag, som de fleste bureauer gør. Her er der helt frit spil, og mulighed for at leje en feriebolig enkelte dage, hvis det er det, man ønsker.

Direktøren pointerer også, at der ikke er en bindingsperiode forbundet med udlejning af sommerhus hos Bornhost.

Har I tænkt jer at flytte til Bornholm og drive virksomheden?
– Jeg er selv lige om lidt færdig med min uddannelse, så i begyndelse vil vi selv være på Bornholm, når udlejningen er på sit højeste. Men forhåbentlig vokser virksomheden.

– Vi drømmer om, at Bornhost udvikler sig til en stærk udlejningsvirksomhed funderet og drevet på Bornholm, og som kan vokse i samspil med øget turisme og flere tilfredse sommerhusejere, slutter Emil Lind-Holm.


SENESTE NYHEDER

20. FEB 2019 • 06:24 FOR ABONNENTER
BUPL: Bedre kultur kræver mere end uddannelse
19. FEB 2019 • 18:16 FOR ABONNENTER
Regionen: Vi arbejder ihærdigt på en løsning
19. FEB 2019 • 18:13 FOR ABONNENTER
Politiker i chok: Det her er rivegalt

MEST LÆSTE BORNHOLM

19. FEB 2019 • 08:29
Stjålet bil fundet udbrændt

Mest læste