Bornholm er igen nomineret til grøn EU-pris
Foto: Jens-Erik Larsen

20. APR 2017 • 12:16 • AF ANDERS LILJEROTH

Bornholm er igen nomineret til grøn EU-pris

For andet år i træk er Bornholm nomineret til EU Sustainable Energy Awards. Denne gang er Bornholm blandt tre udvalgte finalister i kategorien ’Energy Islands’.

Det oplyser Bornholms Energi & Forsyning.

- Det er en præstation i sig selv, at det lykkes for vores ø at være nomineret til en EU-pris, som tildeles de fremmeste initiativer inden for grøn omstilling i Europa. Det er ganske enkelt noget der sætter en tyk streg under, at vi er i front på den grønne omstilling og er med til at vise vejen for andre, udtaler Lars Goldschmidt, der er bestyrelsesformand for Bornholms Energi & Forsyning.

EcoGrid har også vundet
I 2016 var det EcoGrid-projektet der vandt samme pris for det bedste forbrugerinvolverende projekt i Europa.

Formelt er det denne gang Bornholms Energi & Forsyning, der er nomineret, men det er først og fremmest en finaleplads der tilkommer Bornholm.

- At Bornholm er i finalen som ét af de mest interessante energisystemer i Europa, sender et klart signal til os alle hér på Bornholm om, at det giver mening, at holde fast i vores strategi omkring Bright Green Island. Den er en forudsætning for at skabe den vækst og udvikling, der er så afgørende for vores ø. Vi skal holde fast i vores ambition om at være et CO2-neutralt samfund i 2025 – det, synes jeg, bliver tydeligt, når selv EU-kommissionen er opmærksom på vores resultater, udtaler Lars Goldschmidt.

Formanden for Bornholms Energi & Forsyning udtrykker også en stor tak til virksomhedens medarbejdere for en dedikeret indsats i arbejdet med den grønne omstilling.

Vi må vente på resultatet
Både Bornholm og alle involverede i projektet må væbne sig med tålmodighed lidt endnu, da vinderen først afsløres den 20.-22. juni i EU kommissionens bygning Bruxelles.

- Inden finalen i juni kommer et filmhold til Bornholm for at optage en video om øen, og det vi har skabt. Filmen vil være tilgængelig på EUSEWs hjemmeside, ligesom den vil blive vist til finalen. Selvfølgelig vil det være flot at vinde prisen igen, men på Bornholms vegne er jeg også stolt af at være nomineret – det er flot, slutter Lars Goldschmidt

Fakta:
EUSEW er en forkortelse for European Sustainable Energy Week; et initiativ, som EU-kommissionen startede i 2006 for at skabe rammerne for energibesparelser og en bevægelse mod et grønt bæredygtigt energisystem i fremtiden.

Finalisterne i Energy Islands kategorien er:
Bornholms Energi & Forsyning (Danmark)
Piraeus University of Applied Sciences (Grækenland)
European Small Islands Federation (Finland)


SENESTE NYHEDER

24. APR 2018 • 07:10
DMI: Hård kuling rammer Bornholm

MEST LÆSTE BORNHOLM

22. APR 2018 • 18:21
Wauw, den bliver stor den havn
24. APR 2018 • 07:10
DMI: Hård kuling rammer Bornholm

Mest læste