Ystad og Bornholm skal prioriteres højere i EU

20. APR 2017 • 11:31 • AF ANDERS LILJEROTH

Ystad og Bornholm skal prioriteres højere i EU

Ystad Havn var onsdag vært for en rundbordsdiskussion om europæisk transportpolitik, og hvordan Ystad kan blive en del af den vigtige europæiske transportkorridor med navnet Baltic-Adriatic Corridor.

Medlem af Europa-Parlamentet, Jeppe Kofod (S), var blandt deltagerne ved mødet, og han pointerer, at vi i øjeblikket snyder os selv.

- Kigger man på kortet over transportkorridorer i EU, er det som om jerntæppet ikke rigtigt har løftet sig i Østersøen. De nuværende korridorer binder ikke Skandinavien, Baltikum og Polen tæt nok sammen. Dermed snyder vi os selv for vækst, arbejdspladser og investeringer. Derfor er det her et vigtigt initiativ, der vil gavne både i Ystad og på Bornholm, siger Jeppe Kofod. 

Trafikken vokser
En af årsagerne til mødet onsdag er, at trafikken mellem Skandinavien og Østeuropa vokser kraftigt, hvilket tydeligt mærkes på færgeruten mellem Ystad i Sydsverige og Swinoujscie i Polen. Dermed var der behov for en diskussion om, hvordan trafikken mellem Ystad og Polen kan få højere prioritet i EU, og hvordan den europæiske transportkorridor Baltic-Adriatic Corridor - som i dag slutter i Swinoujscie - kan forlænges til Ystad.

Trafikken mellem Ystad og Polen satte i 2016 nye rekorder, med blandt andet en stigning i antal lastbiler med 13 procent og gods med hele 16 procent. På grund af denne udvikling anser Ystad Havn, at den europæiske transportkorridor bør forlænges til Ystad og Skandinavien.

 – Vi arbejder for, at trafikken mellem Ystad og Polen får højere prioritet i EU, og dagens diskussion var et skridt i den rigtige retning. Det vil være et vigtigt signal og betyde utroligt meget for vores region inklusiv Bornholm, siger Björn Boström, der er administrerende direktør i Ystad Havn.


Fra venstre Olle Ludvigsson, Jeppe Kofod, Björn Boström og Peter Lundgren


SENESTE NYHEDER

25. MAJ 2018 • 06:34 FOR ABONNENTER
Romberg: Reform af erhvervsfremme vil være en katastrofe
24. MAJ 2018 • 18:31 FOR ABONNENTER
Færgen har solgt 10 procent flere billetter til Folkemødet
24. MAJ 2018 • 14:31 FOR ABONNENTER
Båndoptager: Modtager du ingen billet, må du ikke parkere

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste