Rejsegilde ved Hammershus: Se hvor langt byggeriet er nået her
Foto: Allan Rieck

20. APR 2017 • 09:23 • AF NIELS EBDRUP

Rejsegilde ved Hammershus: Se hvor langt byggeriet er nået her

Langt om længe har man fået overstået det hårdeste slid og de største hovedpiner i forbindelse med byggeriet af det nye Hammershus Besøgscenter i Slotslyngen.

Håndværkere, bygmester og andre, som har arbejdet med byggeriet, deltog omkring middag onsdag, i rejsegildet for det store byggeprojekt.

SE BILLEDER FRA HAMMERSHUS HER

Det skete med nogen forsinkelse, for projektet fik for et års tid siden noget af en sten - eller skulle man sige klippe - i skoen.

Da fundamentet til bygningen skulle laves på et stykke fritsprængt klippe, viste det sig, at underlaget var langt mere porøst, end man havde regnet med. Så der skulle sprænges mange, mange kubikmeter mere klippe væk, før man nåede tilpas fast grund.

Det er nu gjort, og bygherren, skovridder Søren Friese fra Naturstyrelsen, regner med, at resten af byggeriet kommer til at gå langt mere glat.

– Nu kan vi endelig holde rejsegilde på trods af mange udfordringer undervejs. Særligt jord- og betonfolkene har været udfordret af bygherrens fuldstændig afsindige krav til, hvor byggeriet skulle ligge. Så jeg vil takke håndværkerne for, at der nu står så sikkert et fundament, at end ikke en påsejling af Poul Anker ville kunne ryste bygningen.

– Herfra kommer det til at forløbe som et mere almindeligt byggeri - som når man bygger en Rema 1000. Så vi tror på, at vi får økonomien til at række, og at vi får afleveret nøglen 1. november 2017, siger Søren Friese.


SENESTE NYHEDER

22. JUL 2019 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

21. JUL 2019 • 11:00
Preben Kruse Rasmussen er død

Mest læste