Venstre-formand: Schow var for passiv med valgprogrammet

18. MAR 2017 • 15:00 • AF JAKOB MARSCHNER

Venstre-formand: Schow var for passiv med valgprogrammet

Viceborgmester Søren Schow har været for passiv i Venstres lokale kandidatudvalg, der udarbejder valgprogram og finder kandidater til efterårets kommunalvalg. Desuden har han sagt, at han ikke vil efterleve en samarbejdsaftale, han har indgået med partiets lokalbestyrelse.

Det siger Vibeke Møller Jensen, formand for Venstre på Bornholm, efter at partiforeningen lørdag eftermiddag meldte ud, at den har mistet tilliden til Søren Schow og vil holde en ekstraordinær generalforsamling for at søge at finde en anden borgmesterkandidat.

I skriver, at samarbejdet mellem Søren Schow og Venstres lokale bestyrelse i noget tid har været utilfredsstillende. Hvad har I præcis været utilfredse med?

– Jeg kan ikke fortælle så meget mere, end der står i pressemeddelelsen. Men vi har igennem et stykke tid oplevet, at det har været svært at samarbejde med Søren Schow, siger Vibeke Møller Jensen.

I skriver også, at der blev udarbejdet en samarbejdsaftale mellem Søren Schow og partibestyrelsen. Hvad gik den aftale ud på?

– Der skal jo altid være et samarbejde mellem bestyrelsen og gruppeformanden. Aftalen går ud på, at der er et samarbejde, der skal fungere, og der er også nogle konkrete pinde i den. Den aftale har det været svært for Søren Schow at efterleve. Han har også givet udtryk for, at han ikke vil efterleve den.

Hvad mener I med, at Søren Schow har forsømt sine opgaver som spidskandidat?

– Med det sigter vi til den passivitet, som vi har oplevet, både i forhold til de aftaler, som vi har lavet, og i forhold til det stykke arbejde, som vi laver i kandidatudvalget, blandt andet med at udarbejde valgprogram, siger Vibeke Møller Jensen.

SENESTE NYHEDER

20. AUG 2017 • 11:54
Nyt løb i Nexø
19. AUG 2017 • 17:59
Oplev teater ved solnedgang idag

MEST LÆSTE BORNHOLM


13. AUG 2017 • 13:06

Store Oprydningdag

Efter Store Legedag fredag og lørdag, blev det søndag store oprydningsdag i

13. AUG 2017 • 09:55

1.100 cyklister på vej øen rundt

Så er starten gået på årets Bornholms Rundt på cykel.

12. AUG 2017 • 16:34

Legedag på niveau med sidste år

Det overskyede vejr og et par regnbyger kunne ikke holde gæsterne væk fra S

12. AUG 2017 • 11:23

Vinden driller kajakroere

Bornholm Rundt i havkajak fik en strålende start med to gode dage med ...

12. AUG 2017 • 08:08

Flere end 1.000 cykler Bornholm Rundt

Tilmeldingen til søndagens Bornholm Rundt på cykel har rundet de magis...

Mest læste