Byggeboom på Bornholm: Vi har et glohedt marked
Håndværkernes biler foran Hotel Griffen i Rønne. Foto: Berit Hvassum

18. MAR 2017 • 10:31 • AF LISBET HOLST / TOMMY KAAS

Byggeboom på Bornholm: Vi har et glohedt marked

Ombygning og udvidelse af Bornholms Hospital, ombygning af Bornholms Lufthavn, campus-byggeriet, Hammershus besøgscenter-byggeriet, nybyggeri af daginstitutioner, byggeri af nye discountsupermarkeder, opførelse af ny fliskedel ved Bornholms Forsyning.

Det seneste år til halvandet er rigtig mange og store byggerier og anlægsopgaver gået i gang på Bornholm.

Bornholm er det sted i landet, der har haft den højeste økonomiske vækst per indbygger fra 2008 til 2015.

Teknik- og økonomidirektør Claus Stensgaard Jensen, Bornholms Regionskommune, peger på, at væksten for størstedelens vedkommende skyldes netop de mange, meget store byggerier.

De offentlige anlægsområder fylder rigtig meget BNP for Bornholm, siger Claus Stensgaard Jensen i lørdagens udgave af Bornholms Tidende.

– De tal tæller med, når du går ind og regner ud, hvad der ligger i BNP-væksten. Og det har vi vidst længe, at vi har haft et glohedt marked, og det er svært at skaffe tilstrækkeligt med arbejdskraft, siger han.

– Der var f.eks. Lidl i Nexø, der var ude at sige, at de ikke kunne få nogen på Bornholm, der kunne bygge deres forretning, så de var nødt til at tage folk ovrefra. Og det er klart, at det er det byggeboom, der har været.

Bornholms Tidende stiller i denne weekend skarpt på nogle af byggerierne. Læs lørdagsavisen - og følg med her på tidende.dk.

SENESTE NYHEDER

21. MAJ 2018 • 11:43 FOR ABONNENTER
Svaneke vil på banen til ny madfestival
20. MAJ 2018 • 16:21
Brand i skraldespand

MEST LÆSTE BORNHOLM

20. MAJ 2018 • 16:21
Brand i skraldespand

Mest læste