Orica-Scott kører for Magnus Cort i årets første monument
Foto: Scanpix

16. MAR 2017 • 12:53SPORT • AF RITZAU

Orica-Scott kører for Magnus Cort i årets første monument

Der er fire danske cykelryttere til start, når klassikersæsonen bliver skudt i gang med Milano-Sanremo på lørdag.

Det 291 kilometer lange løb kaldes populært "forårsbebuderen" og er det første af de fem "monumenter", der er højdepunkterne i sæsonens mange endagsløb.

På startlisten finder man ud over bornholmske Magnus Cort (Orica-Scott) også Matti Breschel og Michael Valgren (Astana) og Michael Mørkøv (Katusha).

Størst chance for en dansk topplacering må tilskrives Magnus Cort, som sammen med Caleb Ewan skal være Orica-Scotts to spydspidser, når det hele skal afgøres i Sanremo.

Begge ryttere er debutanter i løbet, hvor de sammen skal opveje tabet af Michael Matthews, der er skiftet til Sunweb.

– Magnus har lidt erfaring med løb på mere end 250 kilometer fra Flandern Rundt og Paris-Roubaix, siger sportsdirektør hos Orica-Scott Matthew White til holdets hjemmeside.

– Vi regner med, at han kan gå endnu et skridt op i distance i Milano-Sanremo i den kommende weekend.

– Caleb har ikke haft den ideelle forberedelse og var nødt til at udgå fra Tirreno-Adriatico efter at være styrtet, men han har trænet godt derhjemme, lyder det fra White.

Peter Sagan (Bora) er en af topfavoritterne til at vinde, men bookmakerne har også et godt øje til den hurtige colombianer Fernando Gaviria (Quick-Step).

Danmark har i øvrigt ikke specielt stolte traditioner i Milano-Sanremo, hvor det kun er blevet til en enkelt podieplacering i løbets 110-årige historie.

Den stod Rolf Sørensen for i 1991, hvor han blev nummer to efter vinderen, Claudio Chiappucci.

Mest læste