Birthe Gerdes' familie: Godt at hver en sten bliver vendt
Joan, Ianto og Steffen Gerdes håber, at sagen snart afsluttes. Arkivfoto

15. MAR 2017 • 16:33 • AF LISBET HOLST

Birthe Gerdes' familie: Godt at hver en sten bliver vendt

Selv om det er familien Gerdes store ønske, at der snart falder dom i sagen om fejlmedicineringen af Birthe Gerdes, så var sønnen Steffen Gerdes efter dagens retsmøde tilfreds med, at sagen udsættes, fordi flere vidner og vidneudsagn skal høres.

– Vi vil godt have lagt låg på, men jeg vil også godt have alle sten vendt. Vi skal være sikre på, at det er det rigtige, der kommer ud af sagen i sidste ende. Nu har vi ventet et år, skal vi vente fjorten dage eller tre uger mere, før der bliver lagt låg på, det overlever vi også nok, sagde Steffen Gerdes.

Sagen er en stor følelsesmæssig belastning for familien, og det var ikke let for de fremmødte familiemedlemmer at være til stede i retssalen.

Hvordan synes du sagen står her efter dagens retsmøde?
– Vi har fra starten sagt, at det var ikke medarbejderne vi gik efter, det var systemet. Det er jo Politiet, der har valgt, at der skal køres en sag, det har vi ikke haft nogen indflydelse på overhovedet, sagde Steffen Gerdes.

– Fra start af havde vi jo bare set, at man fra kommunens side og de ansvarlige dér fik rettet op på den manglende uddannelse, hvad man også gjorde ganske kort tid efter miseren. Så bevilligede man penge til efteruddannelse og opkvalificering af medarbejderne.
Man har været samtlige FMK (Fælles MedicinKort) igennem og har fundet flere fejl i småtingsafdelingen, som man har rettet op på. Systemet har ageret ud fra sagen, og at det ikke har været godt nok, mener Steffen Gerdes.

– Vi har også, før min mor døde, hørt fra medarbejderne, at de ikke følte sig veludrustede til at løse den opgave - at der så skal lig på bordet før der sker noget, det er beklageligt. Det kan vi ikke lave om på, uanset hvad der sker, sagde Steffen Gerdes.

Familiens bistandsadvokat har krævet 200.000 kr. i erstatning til familien.

– Hvis de tiltalte biver kendt skyldig, så må vi se hvad der sker vedrørende en erstatning og tage den derfra, sagde Steffen Gerdes.

Familien har hele tiden ment, at Birthe Gerdes døde af fejlmedicinering. Mistanken fik familien til i marts i fjor at gå til Bornholms Tidende og i avisen fortælle om sagen og deres mistanke.

Læs mere i Bornholms Tidende i morgen.


SENESTE NYHEDER

24. MAR 2018 • 11:32
Mogens er landet i Melsted
24. MAR 2018 • 10:00NAVNE
Dødsfald
24. MAR 2018 • 08:55 FOR ABONNENTER
RVV og forsyningen har kurs mod historisk retssag

MEST LÆSTE BORNHOLM

23. MAR 2018 • 11:14
Eva Holm Jensen fundet død
23. MAR 2018 • 11:14

Eva Holm Jensen fundet død

23. MAR 2018 • 10:55 FOR ABONNENTER

Lederen: En dag til historiebøgerne

Mest læste