30 trænere tager imod nye løbere
Foto: Jens-Erik Larsen

15. MAR 2017 • 12:24SPORT • AF TOMMY KAAS

30 trænere tager imod nye løbere

Tirsdag den 4. april starter Viking Atletik en ny omgang begyndertræning. Her får helt nystartede løbere mulighed for at komme på løbeskole. Det fortæller formand Claus Clausen.

Begyndertræningen foregår med to ugentlige træningspas efter et veltilrettelagt skema, som bringer løberne frem til, at de kan løbe fem kilometer i et stræk, når vi kommer hen til efteråret. Der trænes hver tirsdag og lørdag.

– Det vigtigste ved begyndertræning er, at man ikke går for hurtigt frem. Den fejl begår mange, der står op på egen hånd. Det er vigtigt, at man giver sig den tid, som det kræver. Så musklerne kan følge med. Det hjælper vi deltagerne med. Vi hjælper med at holde distance og tempo nede, fortæller Claus Clausen.

– Vi starter begyndertræningen med kun syv minutters løb – oven i købet med seks indlagte pauser. Derefter bygges der på, så vi til sidst når op på de fem kilometer.

Foruden de tre begynderhold har Viking Atletik også tilbud om fire genstartshold. Det er hold for løbere, der har været i gang, men har holdt en pause. Løberne kommer på hold efter det tempo de vil løbe i, fortæller klubben.

– Endelig har vi syv etablerede hold for de løbere, som allerede er i gang. Her kan løbere, der normalt løber for sig selv, koble sig på og løbetræne i en etableret gruppe, fortæller Claus Clausen.

– Trænerne kan give vejledning og gode råd – ligesom der bydes på et varieret program af intervaltræning, lange ture m.v. Det helt rigtige, hvis man gerne vil rykke sig – eller udfordre sig selv med længere distance, flere træningsdage med videre, fortæller Claus Clausen.

Nyt til dette års træningsstart er, at Viking også står klar med et hold af trænere, der kantræne i stavgang. Det er hver tirsdag.

Al træning udgår fra græsplænen ved efterskolen i Nordskoven. Ved træningsstart plejer der at være mellem 250 og 350 glade løbere, fortæller Claus Clausen.

30 personer (trænere og hjælpetrænere) står klar til at modtage løberne, når det går løs første tirsdag i april.

SENESTE NYHEDER

25. MAJ 2018 • 16:10 FOR ABONNENTER
Det nye Nexø Mole er rykket et skridt nærmere
25. MAJ 2018 • 14:00NAVNE
Dødsfald
25. MAJ 2018 • 12:34 FOR ABONNENTER
Fredagens leder: Tak for turen, Lasse
25. MAJ 2018 • 09:59 FOR ABONNENTER
Lasse Holmgaard efter jobskifte: Jeg bliver på Bornholm

MEST LÆSTE SPORT

25. MAJ 2018 • 09:59 FOR ABONNENTER
Lasse Holmgaard efter jobskifte: Jeg bliver på Bornholm

Mest læste