Fagforbund retter hård kritik mod bornholmske virksomheder

15. MAR 2017 • 06:07 • AF FLEMMING KOFOED

Fagforbund retter hård kritik mod bornholmske virksomheder

Manglende overenskomster, underbetaling og flere faglige sager. Det har været situationen for 3F på Bornholm sidste år, og derfra lyder der også en del kritik mod arbejdsgiverne.

Det fremgår af de mange skriftlige beretninger, der er lagt på lokalafdelingens hjemmeside som optakt til årets generalforsamling i næste uge.

Faglig sekretær Finn Pedersen skriver bl.a. følgende i sin beretning fra byggeriets brancheudvalg:

”Der har igen i år været en hel del udenlandsk arbejdskraft på Bornholm. Det har lykkes at tegne overenskomst med langt de fleste af dem. Det har dog været nødvendigt at holde to organisationsmøder."

I beretningen fra det grønne område skriver Finn Pedersen bl.a. følgende:

”Der er alt for få overenskomster i landbruget. Jeg skønner, at under 10 procent af dem, der arbejder i landbruget, er omfattet af overenskomst. Siden april 2016 har vi i afdelingen haft Bo Nielsen ansat. Et af hans arbejdsområder har været at tage kontakt til alle landbrugsvirksomheder på Bornholm med henblik på at tegne overenskomst.

Faglig sekretær Jonna Nielsen skriver bl.a. i sin beretning inden for privat service-, hotel- og restaurationsområdet:

”Der har i årets løb desværre vist sig en kedelig tendens til flere faglige sager specielt de uorganiserede virksomheder, hvor det gentagne gange viser sig, at jeg må en tur om retten til et civilt søgsmål.

Det er tunge sager, som også har en lang sagsbehandlingstid, før medlemmerne kan få deres tilgodehavende løn. Det er arbejdsgivere, som bevidst snyder og bedrager medlemmer og retssystemet, og desværre i de fleste tilfælde har det store økonomiske konsekvenser for den enkelte”.

SENESTE NYHEDER

15. DEC 2017 • 07:45
Ingen strøm i Poulsker-området
14. DEC 2017 • 17:25 FOR ABONNENTER
Færgen og Molslinjen i dialog om skiftet

MEST LÆSTE BORNHOLM

14. DEC 2017 • 08:35
Leonora sejler alligevel i aften

Mest læste