Styrelsen for Patientsikkerhed: Der var tale om fejlmedicinering

14. MAR 2017 • 14:30 • AF LISBET HOLST

Styrelsen for Patientsikkerhed: Der var tale om fejlmedicinering

Onsdag formiddag begynder retssagen i tinghuset i Rønne mod en sygeplejerske, en sundheds- og socialmedarbejder og to sosu-assistenter i hjemmeplejens Team Allinge i Bornholms Regionskommune.

De tre er tiltalt for overtrædelse af Autorisationslovens paragraf 75, og anklagemyndigheden kræver bødestraf og erstatning.

Ifølge lovens paragraf 75 straffes en autoriseret sundhedsperson, der gør sig skyldig i grovere eller gentagen forsømmelse eller skødesløshed i udøvelsen af sin virksomhed med bøde eller fængsel i indtil fire måneder.

De fire medarbejdere er ifølge anklageskriftet tiltalt for at have angivet forkert dosering af gigt- og det celledræbende præparat Methotrexat til 80-årige Birthe Gerdes, hvilket var medvirkende årsag til, at kvinden den 24. februar afgik ved døden.

Anklagemyndighedens påstand baseres bl.a. på en udtalelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed, der utvetydigt fastslår, at der er sket vedvarende medicineringsfejl over længere tid i forbindelse med den 80-årige kvindes død.

Overlæger fra Styrelsen for Patientsikkerhed deltog i det retslægelige ligsyn i 2016, og desuden bad Politiet styrelsen om at udtale sig.

– Konklusionen fra os var, at her var der sket en medicineringsfejl, og det er derfor, der nu kører en retssag, siger Karsten Bech, overlæge i Styrelsen for Patientsikkerhed, Tilsyn og rådgivning Øst, der fører tilsyn med alle autoriserede sundhedspersoner i Danmark.

Læs mere i Bornholms Tidende i dag.

SENESTE NYHEDER

21. MAJ 2018 • 11:43 FOR ABONNENTER
Svaneke vil på banen til ny madfestival
20. MAJ 2018 • 16:21
Brand i skraldespand

MEST LÆSTE BORNHOLM

20. MAJ 2018 • 16:21
Brand i skraldespand

Mest læste