Tidligere vinder af Etape Bornholm stopper karrieren: Min krop kan ikke mere
Henrik Them på vej op til en af de store sejre på Hammeren. Foto: Allan Rieck

14. MAR 2017 • 09:08SPORT • AF TOMMY KAAS

Tidligere vinder af Etape Bornholm stopper karrieren: Min krop kan ikke mere

Eliteløberen Henrik Them, der blandt andet har en sejr fra Etape Bornholm i 2012 på cv'et, indstiller karrieren på grund af en skade.

Det oplyser han på sin facebookprofil.

– Min krop kan ikke mere. Jeg har gjort alt, men det er ikke muligt at komme tilbage på topplan. Jeg lider af hoftedysplasi (en medfødt hoftesygdom) og eliteløb er ikke længere muligt, fortæller 34-årige Henrik Them.

– Det har været en fantastisk rejse. Tak til jer, der har været med til at bidrage til festen.

Løb Etapen på burger og cola
Henrik Them har aldrig lagt skjul på sin store kærlighed til Etape Bornholm. Han debuterede i det bornholmske etapeløb, der byder på en maraton fordelt på fem dage, i 1998, hvor han – som han tidligere har fortalt til Bornholms Tidende – ladede op til etaperne med burger og cola.

Det blev til en placering som nummer 150 for den daværende fodboldspiller, som allerede året efter var tilbage i langt bedre form og opnåede en 35. plads.

Herefter blev han nummer 11, syv og seks, inden han i 2008 ankom i storform til Etape Bornholm og kun blev slået af den stærke finsk-kenyaner Obed Kipkurui.

I 2012 sluttede Henrik Them så helt til tops i det bornholmske etapeløb.

– En kæmpe tak til arrangørene for et fantastisk arrangement. I fortjener en kæmpe hånd og al den ros, som I kan få, lød det dengang fra Henrik Them, som et par år senere opnåede endnu en andenplads i etapeløbet.

Nu slutter karrieren altså for Henrik Them, der ud over sine fine placeringer i Etape Bornholm også har vundet de danske mesterskaber i maraton i både 2013 og 2014.

Han har også vundet DM på den halve distance og på 5000 meter og 10.000 meter.

Mest læste