Også bornholmerne strømmer til kiropraktor

14. MAR 2017 • 06:10 • AF LISBET HOLST

Også bornholmerne strømmer til kiropraktor

Danskerne strømmer til landets kiropraktorer. Også på Bornholm har øens to kiropraktorer travlt.

– Jeg synes altid, jeg har haft meget travlt, men det er rigtig nok, at der er blevet mere travlt. Det betyder, at der er lidt længere ventetid, end der har været før, siger Cathrine Delagarde.

Hun behandler mellem 20 og 25 patienter om dagen. De fleste kommer, fordi de har problemer med rygsøjlen.

Ifølge Ritzau satte antallet af patienter i kiropraktorernes venteværelser sidste år rekord med 370.000 patienter, viser tal fra Danske Regioner.

Dansk Kiropraktor Forening vurderer, at det ikke mindst skyldes, at over to millioner danskere i dag har tegnet en sundhedsforsikring, der gør det muligt at få udbedret skader i kroppens vitale bevægeapparat gennem gratis besøg hos landets 700 kiropraktorer.

– Det er lettere for folk, der har en ordentlig økonomi, at holde deres bevægeapparat i orden, siger Lone Kousgaard Jørgensen, der er formand for Dansk Kiropraktor Forening.

– Vi har statistikker, der viser at dem, der har en sundhedsforskring, kommer hurtigere tilbage på arbejdsmarkedet. De benytter sig også langt oftere af de behandlingstilbud, der er mod ryg- og nakkesmerter end folk, der ikke er forsikret. Den skævvridning kan jeg godt frygte for.

Der er dog gode nyheder på vej – især for folk der er ramt af en diskusprolaps.

En ny aftale mellem Dansk Kiropraktor Forening og Regionernes Lønnings- og Takstnævn udløser nemlig et højere offentlig tilskud og dermed mindre egenbetaling på. Aftalen træder i kraft 1. april.

SENESTE NYHEDER

14. DEC 2017 • 17:25 FOR ABONNENTER
Færgen og Molslinjen i dialog om skiftet

MEST LÆSTE BORNHOLM

14. DEC 2017 • 08:35
Leonora sejler alligevel i aften

Mest læste