Bliver der plads til fiskere og træbåde i den nye Rønne Havn?
Foto: Allan Rieck

17. FEB 2017 • 19:21 • AF HENRIK NIELSEN

Bliver der plads til fiskere og træbåde i den nye Rønne Havn?

Udvidelsen af Rønne Havn kan ifølge Rønne Byforening have foruroligende konsekvenser for det havneliv, som mange borgere i hverdagen lever med og holder af.

Nærheden til og oplevelsesværdien af et pulserende liv på havnen risikerer at blive ændret, blive utilgængeligt og måske helt forsvinde, mener foreningen.

– Alt synes at blive meget større; skibene, kajerne, bygningerne og havnebassinet. Dog fortrinsvis på afstand og kun for betragtning på afstand, skriver formand Niels-Holger Larsen i det høringssvar, som byforeningen har sendt til regionskommunen i forbindelse med den offentlige høring om den mulige havneudvidelse.

Byforeningen har læst Rønne Havns masterplan og lokalplanforslaget fra kommunen, og den har holdt flere møder med Rønne Havn. Alligevel er der spørgsmål, den ikke helt har fået svar på.

– Bliver der plads til fiskerne, træbådene, de store sejlskibe og lystbådene? Og hvor? Bliver der plads til og mulighed for, at borgerne og de besøgende turister kan mødes om de kvaliteter, der kan ligge i et overskueligt og attraktivt havneliv, spørger Niels-Holger Larsen i høringssvaret.

SENESTE NYHEDER

23. MAJ 2018 • 20:21 FOR ABONNENTER
Socialudvalgets formand: Botilbud skal være det rette
23. MAJ 2018 • 16:15 FOR ABONNENTER
Lejerbo: Vi forhandler med en mulig køber
23. MAJ 2018 • 16:10 FOR ABONNENTER
Boligforening på randen af konkurs

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste