DF på Bornholm: De mest stivnakkede må erkende, at vi er stuerene
Dansk Folkeparti på Folkemødet. Foto: Berit Hvassum

17. FEB 2017 • 06:28 • AF TORBEN ØSTERGAARD MØLLER / TOMMY KAAS

DF på Bornholm: De mest stivnakkede må erkende, at vi er stuerene

Sød musik er opstået mellem Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, og en stor landshistorie i denne uge har været partiformændene Kristian Thulesen Dahl og Mette Frederiksens udmeldinger om et tættere fremtidigt samarbejde.

På Bornholm har Dansk Folkepartis lokalformand Linda Kofoed Persson også lagt mærke til de nye strømme – og dem hilser hun velkommen.

– Det her med at de (DF, red.) landspolitisk nu endelig er ved at finde fodslag med socialdemokraterne, har jeg jo personligt efterlyst i mange år efterhånden. For på rigtig mange områder er vi meget enige, hele socialpolitikken kan vi efter min mening lave rigtig meget fornuftigt på, og hvorfor så ikke gøre det, spørger hun retorisk.

Men er der principielt stor forskel på landspolitik og lokalpolitik, forstået sådan, at fordi man i Folketinget finder på at nærme sig hinanden, så gør man det ikke nødvendigvis lokalt ude i kommunerne?

– Nej nej. Det må jo være fra sag til sag og valg til valg, hvad man kan blive enige om. Man kan jo se, at Venstre og Socialdemokratiet har konstitueret sig her på Bornholm efter to valg, og det er ikke sket på Christiansborg, så tingene er meget adskilt, siger Linda Kofoed Persson.

– Men selvfølgelig er der altid nogle ting, der kan smitte af, og det at Kristian og Mette har et godt og fornuftigt samarbejde på Christiansborg om mange ting, håber jeg da også kan få de sidste af de stivnakkede socialdemokrater til at erkende, at vi er stuerene.

SENESTE NYHEDER

20. NOV 2017 • 14:00NAVNE
Dødsfald
20. NOV 2017 • 13:11 FOR ABONNENTER
René Danielsson: Hun vil bare have mig ned med nakken
20. NOV 2017 • 12:46 FOR ABONNENTER
Mandagens leder: Kunsten at kunne tælle til 12

MEST LÆSTE BORNHOLM

18. NOV 2017 • 19:02
Her er Nexøs fire nye skulpturer

Mest læste