Kystdirektoratet siger god for projekt i Helligpeder
Foto: Allan Rieck

16. FEB 2017 • 06:44 • AF HOLGER LARSEN

Kystdirektoratet siger god for projekt i Helligpeder

Helligpeder Havn er kommet et skridt nærmere med et projekt, der skal sikre og bevare havnen på Bornholms nordvestlige kyst.

Kystdirektoratet har givet tilladelse til en forlængelse af eksisterende vestlig mole og etablering af en østlig mole, fremgår det af direktoratets hjemmeside.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Man har også vurderet, at der ikke skal udarbejdes en VVM-redegørelse for projektet – altså en redegørelse, der ser på mulige miljømæssige konsekvenser.

Man begrunder tilladelsen med, at der er tale om en mindre ændring af et eksisterende havneanlæg, og der ikke synes at være væsentlige hensyn, der taler imod projektet.

Kommunen har tidligere bevilget 300.000 kr. til projektet, og i samarbejde med kommunen håber havnen at kunne skaffe flere penge fra diverse fonde.

Projektet handler først og fremmest om at få lavet noget mere forkastning omkring havnen til at beskytte mod ekstremt vejr, og desuden om at få bevaret havnens gamle granitmoler og kajen.

Materialerne ligger klar på havnen, 2.500 ton granit, som er sprængt væk under arbejdet med at lægge fjernvarmeledningen fra Hasle til Allinge.

Kystdirektoratets tilladelse bortfalder, hvis anlægsarbejdet ikke er afsluttet indenfor to år fra udstedelsen af tilladelsen.

SENESTE NYHEDER

25. MAJ 2018 • 16:10 FOR ABONNENTER
Det nye Nexø Mole er rykket et skridt nærmere
25. MAJ 2018 • 14:00NAVNE
Dødsfald
25. MAJ 2018 • 12:34 FOR ABONNENTER
Fredagens leder: Tak for turen, Lasse

MEST LÆSTE BORNHOLM

25. MAJ 2018 • 08:50
Tyv stjal 380 kvadratmeter loft

Mest læste