Der må igen fanges fladfisk – der er bare ingen penge i dem
Foto: Berit Hvassum

11. FEB 2017 • 11:55 • AF TOMMY KAAS

Der må igen fanges fladfisk – der er bare ingen penge i dem

Danske myndigheder følger nu de tyske myndigheder i forhold til, hvordan beskyttelsesperioden for torsk i vestlige Østersø skal forvaltes.

Det betyder, at fiskerne med øjeblikkelig virkning må fiske efter fladfisk på lige fod med tyske fiskere, så længe der ikke er store bifangster af torsk.

Det oplyste miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen torsdag, men det er næppe noget, der får den store betydning for bornholmske fiskere, siger Thomas Thomsen, formand for Bornholms og Christiansøs Fiskeriforening.

– For bornholmske fiskere har ikke tradition for at få store priser for fladfisk, siger han.

– Det kan da være, at det vil gøre det lidt nemmere for fiskerne i den vestlige østersø, og måske kan nogle enkelte finde en niche, men jeg har ikke en forventning om, at det flytter det store, siger Thomas Thomsen.

Stort set alle bornholmske fiskere har interesser i både den vestlige og østlige østersø. Det er dog primært fiskerne i Hasle og Rønne, der er berørt af udviklingen i den vestlige del af farvandet.

Her har der siden den 1. februar været lukket for fiskeri efter torsk, idet lukkeperioden på to måneder blev besluttet i EU’s ministerråd i oktober sidste år for at beskytte af torsken.

Baggrunden for at åbne for fiskeriet efter fladfisk er ifølge miljø- og fødevareministeren, at danske fiskere bør have samme mulighed som de tyske.

– Det ville være uholdbart, at danske fiskere var stillet anderledes end deres tyske kolleger i det samme fiskeri, siger Esben Lunde Larsen.

SENESTE NYHEDER

18. JAN 2018 • 12:36 FOR ABONNENTER
Leder: Vi mistede 100 statslige arbejdspladser
18. JAN 2018 • 08:32
Unge kørte ræs i Aakirkeby
18. JAN 2018 • 08:31
Indbrud i Rønne-butik

MEST LÆSTE BORNHOLM

17. JAN 2018 • 13:11
Bornholm får 25 statsjob

Mest læste