Restauratør i Rønne: Sådan finder jeg nye retter til menukortet

11. FEB 2017 • 06:30 • AF ANDERS LILJEROTH

Restauratør i Rønne: Sådan finder jeg nye retter til menukortet

I 15 år har Selma Pepke stået i køkkenet og lavet mad til bornholmere og tilrejsende i sin restaurant i Tornegade i Rønne.

Da hun overtog den i 2002 hed den China, men i 2011 valgte Selma at ændre navnet til Selmas Home Cooking, navnet der skal indikere, at det er Selmas hjemmelavede mad, der bliver serveret i restauranten.

Det er dog ikke kun maden der er hjemmelavet, det er mange af krydderierne også. For det er noget Selma går meget op i.

– Jeg kan godt lide at rejse ud nogle steder og se hvad andre restauranter laver. Og så ser jeg hvilke krydderier de bruger, og tager ofte nogle af dem med hjem. Og når jeg løber tør, henter jeg krydderier i specialbutikker i København. Jeg rister dem selv og knuser dem, lige som min farmor gjorde, forklarer Selma Pepke.

Nye retter på kortet
På trods af Selmas opvækst i Afrika med en indisk far, er menukortet i restauranten i dag dog ikke bestemt afrikansk eller indisk. For hun mener, at hvis det kun er retter fra bestemte lande, så bliver det kedeligt. Og Selma har en helt speciel måde at finde nye retter på.

– Når jeg rejser i andre lande, går jeg ofte på restaurant for at få inspiration, og for at se hvad de kan tilbyde. Men jeg går også ud i landsbyerne. Og når jeg lander i en lille by, så spørger jeg de lokale i gaderne, hvor der bor en husmor, der er rigtig god til at lave mad. Så banker jeg på hos hende, og spørger om hun vil lave mad til mig, og hvis jeg får lov, laver jeg mad sammen med hende. Og på den måde lærer jeg en ny ret, jeg kan sætte på mit eget menukort. Det må meget gerne være retter jeg har lært at lave fra nogle ældre mennesker i en landsby, fortæller restauratøren fra Rønne.

Restauranten holder i vintersæsonen åbent torsdag til lørdag, men alle dage er der åbent for selskaber.


SENESTE NYHEDER

17. JAN 2018 • 19:30 FOR ABONNENTER
Erfarne kræfter skal sikre Allinge Jazzfestival
17. JAN 2018 • 16:35 FOR ABONNENTER
Åvangsskolen har en plan for et bedre arbejdsmiljø

MEST LÆSTE BORNHOLM

16. JAN 2018 • 04:38
Synnøve Søe er død
17. JAN 2018 • 13:11
Bornholm får 25 statsjob

Mest læste