Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst

Rubrikannoncer

Opret en rubrikannonce her. Bliv set over 1 million gange på en måned.

Indryk rubrikannonce

Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst

Nyheder

BORNHOLM 12. JAN 2017 KL. 11:48

Københavns Lufthavn sætter ny rekord

Af: Anders Liljeroth

Københavns Lufthavn sætter ny rekord
Foto: Anders Liljeroth

Rederiet Færgen meldte i går ud at 2016 var et år med rekorder for passagertal både til og fra Bornholm, men også til og fra andre af de danske øer.

Nu melder også Københavns Lufthavn at sidste år blev et rekord-år. Flere end 29 millioner mennesker rejste nemlig gennem lufthavnen i 2016, hvilket er det højeste antal nogensinde i lufthavnens historie. I december nåede passagertallet op på over 2 millioner.

Tallet svarer til over 79.500 hver eneste dag i gennemsnit, og dermed skriver 2016 sig ind i lufthavnens historie som året med absolut flest rejsende. Sammenlignet med året før var der en vækst på 9,1 procent i det samlede passagertal.

En væsentlig del af forklaringen på den høje vækst er, at der i løbet af 2016 er åbnet 22 nye flyruter til Københavns Lufthavn, hvor blandt andet Boston, Groeningen, Jekaterinburg og Miami er føjet til rutekortet.

Ifølge Københavns Lufthavns administrerende direktør, Thomas Woldbye, er de nye ruter især med til at tiltrække både forretningsrejsende og ikke mindst turister til Danmark.

- Vi har de senere år arbejdet ihærdigt på at udvide antallet af direkte ruter. Vi har i dag flere end 160 direkte ruter ud i verden, og det er en væsentlig årsag til, at flere vælger at rejse hertil, ligesom det giver danske og sydsvenske rejsende gode muligheder for at komme direkte frem til deres rejsemål. Vi ligger i benhård konkurrence med de andre europæiske lufthavne om at tiltrække flyselskaber, og den konkurrence bliver ikke mindre i de kommende år, men vi står stærkt, og det vidner den høje vækst i 2016 også om, siger Thomas Woldbye.

Indenrigstrafikken, med blandt andet flere daglige afgange til og fra Bornholm, voksede 6,1 procent i 2016, ligesom antallet af passagerer, der transfererede i Københavns Lufthavn, voksede 3,9 procent.

London var i 2016 den største destination, og med en vækst på 12,1 procent landede det samlede passagertal på ruten mellem CPH og London på over 2.500.000.


Klik venligst

PÅ FORSIDEN LIGE NU

Loading...

Loading...
Loading...
Loading...

Flere nyheder

SENESTE NYHEDER

Flere nyheder

SENESTE BORNHOLM

SENESTE BILLEDSERIER

Åbent hus hos REMA

Rema 1000
Rema 1000
Pizzeria til salg
Pizzeria til salg
Vejret i 2017
Vejret i 2017

Se flere billedserier i galleriet

Her kan du vise dine bedste billeder frem for Tidendes læsere.

Upload dit billede her

MEST LÆSTE BORNHOLM

Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Luk