Københavns Lufthavn sætter ny rekord
Foto: Anders Liljeroth

12. JAN 2017 • 11:48 • AF ANDERS LILJEROTH

Københavns Lufthavn sætter ny rekord

Rederiet Færgen meldte i går ud at 2016 var et år med rekorder for passagertal både til og fra Bornholm, men også til og fra andre af de danske øer.

Nu melder også Københavns Lufthavn at sidste år blev et rekord-år. Flere end 29 millioner mennesker rejste nemlig gennem lufthavnen i 2016, hvilket er det højeste antal nogensinde i lufthavnens historie. I december nåede passagertallet op på over 2 millioner.

Tallet svarer til over 79.500 hver eneste dag i gennemsnit, og dermed skriver 2016 sig ind i lufthavnens historie som året med absolut flest rejsende. Sammenlignet med året før var der en vækst på 9,1 procent i det samlede passagertal.

En væsentlig del af forklaringen på den høje vækst er, at der i løbet af 2016 er åbnet 22 nye flyruter til Københavns Lufthavn, hvor blandt andet Boston, Groeningen, Jekaterinburg og Miami er føjet til rutekortet.

Ifølge Københavns Lufthavns administrerende direktør, Thomas Woldbye, er de nye ruter især med til at tiltrække både forretningsrejsende og ikke mindst turister til Danmark.

- Vi har de senere år arbejdet ihærdigt på at udvide antallet af direkte ruter. Vi har i dag flere end 160 direkte ruter ud i verden, og det er en væsentlig årsag til, at flere vælger at rejse hertil, ligesom det giver danske og sydsvenske rejsende gode muligheder for at komme direkte frem til deres rejsemål. Vi ligger i benhård konkurrence med de andre europæiske lufthavne om at tiltrække flyselskaber, og den konkurrence bliver ikke mindre i de kommende år, men vi står stærkt, og det vidner den høje vækst i 2016 også om, siger Thomas Woldbye.

Indenrigstrafikken, med blandt andet flere daglige afgange til og fra Bornholm, voksede 6,1 procent i 2016, ligesom antallet af passagerer, der transfererede i Københavns Lufthavn, voksede 3,9 procent.

London var i 2016 den største destination, og med en vækst på 12,1 procent landede det samlede passagertal på ruten mellem CPH og London på over 2.500.000.


SENESTE NYHEDER

20. MAJ 2018 • 06:49 FOR ABONNENTER
Bureauejeren: Modeller fra øverste hylde kommer til Bornholm

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste