Årsagen fundet: Derfor forsvandt strømmen i går
Der var brug for mange levende lys i går eftermiddags. Læserfoto

12. JAN 2017 • 07:16 • AF ANDERS LILJEROTH

Årsagen fundet: Derfor forsvandt strømmen i går

Det var en kortslutning i en spændingstransformer på havnen i Rønne der var skyld i, at det meste af Bornholm fra klokken 15 og en times tid frem var uden strøm onsdag. Det oplyser forsyningen.

Kortslutningen medførte at flere afbrydere i det Bornholmske 60 kV net blev påvirket.

- Vi har identificeret hvor fejlen er opstået, og har sikret at der er koblet uden om den berørte spændingstransformer, således at alt kører i normaldrift igen. Dette har vi gjort siden onsdag kl. 16.07, oplyser afdelingschef Klaus Vesløv.

Tilbage står nu et nærmere analysearbejde for at få undersøgt til bunds, hvorfor denne kortslutning opstod, og den proces kan komme til at tage noget tid.

- Vores første prioritet var naturligvis at sikre, at bornholmerne og de bornholmske virksomheder fik strømmen tilbage så hurtigt som muligt. Først derefter gik vi i gang med at se på, hvad der forårsagede afbrydelsen, siger Klaus Vesløv.

Fjernvarmen blev også ramt
Da strømsvigtet ramte, gik det også ud over fjernvarmen flere steder. Og selvom mange havde varme meget hurtigt, tog det lidt længere tid at få varmen tilbage på Vestbornholm. Det skyldtes at nedbruddet havde forårsaget skader på nogle styrekomponenter på varmeværkerne.

- Når strømmen går, påvirkes varme- og vandforsyningen også, fordi for eksempel pumper jo går i stå uden strøm, men nu har alle lys og varme igen, og det er det vigtigste for os, siger Klaus Vesløv.


SENESTE NYHEDER

20. MAJ 2018 • 16:21
Brand i skraldespand

MEST LÆSTE BORNHOLM

19. MAJ 2018 • 07:58
Kopiband hyldede John Mogensen
19. MAJ 2018 • 11:51 FOR ABONNENTER

Spillested vil lave om på dødvande i musiklivet

Mest læste