Turismeprojekter i landdistrikterne får 10 millioner
Foto: Allan Rieck

8. DEC 2016 • 10:02 • AF ANDERS LILJEROTH

Turismeprojekter i landdistrikterne får 10 millioner

Erhvervsminister Brian Mikkelsen har nu givet tilsagn til 30 turismeprojekter i landdistrikterne for samlet 10,3 millioner kroner. Det oplyser Erhvervsministeriet.

- Turisme bidrager til at skabe vækst og beskæftigelse i alle dele af Danmark. Med de 10,3 millioner kroner ønsker regeringen og aftaleparterne bag planlovsaftalen at løfte udviklingen af turismen i landdistrikterne, så vi får skabt bedre turistoplevelser. Initiativet er en del af en samlet national turismestrategi, hvor vi ønsker at tiltrække flere turister til Danmark og udnytte de vækstpotentialer Danmark og landdistrikterne har, lyder det fra erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Flere projekter har fokus på mindre aktører, som skal give turisterne et bredere udbud af oplevelser. Tematisk går projekterne på blandt andet cykel- og outdoorturisme, gastroturisme, kulturturisme, tilbud til personer med funktionsnedsættelser, temaevents og strategisk destinationsudvikling.

Tilsagnene er en udmøntning af aftalen mellem den tidligere regeringen, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti om modernisering af planloven den 9. juni 2016, hvor en delaftale handlede om turisme i landdistrikterne. Her blev der afsat 10 milioner kroner kroner.

Erhvervsministeren har samtidig givet tilsagn om støtte for samlet 2,6 millkoner kroner til 13 projekter på de danske småøer. Flere af disse projekter har også fokus på turisme.


SENESTE NYHEDER

22. MAR 2018 • 15:04 FOR ABONNENTER
Pressenævnet frikender Bornholms Tidende i Grennessminde-sag
22. MAR 2018 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste