Rema øger konkurrencen i Nexø: Her vil det gøre mest ondt

8. DEC 2016 • 06:28 • AF ELISABETH KROGH

Rema øger konkurrencen i Nexø: Her vil det gøre mest ondt

Nexø har både en Kvickly, en Spar købmand, en Fakta, en Lidl og en Nettobutik. Alligevel ser koordinator for Erhvervsgruppe Øst, Mikkel Skot, det mest som en fordel for Nexø, at der måske kommer endnu et supermarked til byen.

Det kan nemlig blive tilfældet, hvis discountkæden Rema 1000 får lov til at bygge i Nexø. Det tror kæden selv på kan blive muligt, når planloven efter al sandsynlighed ændres i 2017, sagde Jan Poulsen, direktør for Rema 1000 Butiksudvikling, i går til Bornholms Tidende.

Og sker det, mener Rema 1000, at man kan være klar med en butik i Nexø allerede om halvandet år.

Det er kun få uger siden, at Lidl åbnede butik i Nexø, og selv om det er tidligt at vurdere virkningen endnu, mener Mikkel Skot Hansen dog, at den mest er positiv.

– Det er svært at vurdere, men jeg tror, det kan give mere handel med endnu et supermarked. Der er ingen tvivl om, at efter Lidl er kommet, er der lidt flere folk i byen, det tror jeg også, at butikkerne kan mærke. Yderligere en butik – Rema 1000 – giver selvfølgelig vores nuværende butikker mere konkurrence, men jeg tror alligevel, det er en fordel på den lange bane, siger Mikkel Skot.

Han tror dog, at endnu en butik vil kunne ramme nogle:

– Jeg fornemmer, at der har været rigtig mange folk udefra øen i Nexø, og jeg tror derfor, at det måske først og fremmest er butikkerne i omegnsbyerne, der kan blive ramt. Kæderne markedsfører sig jo som billige og de kendte butiksnavne trækker turisterne til.

SENESTE NYHEDER

22. MAR 2018 • 15:04 FOR ABONNENTER
Pressenævnet frikender Bornholms Tidende i Grennessminde-sag
22. MAR 2018 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste