Her kan kommunen tvangsudleje dit helårshus til flygtninge
En overfyldt postkasse kan være et tegn på, at huset ikke er beboet. Foto: Niels Ebdrup

7. DEC 2016 • 20:06 • AF NIELS EBDRUP

Her kan kommunen tvangsudleje dit helårshus til flygtninge

Hvis man ikke bor i sit helårshus i byer med bopælspligt, kan Bornholms Regionskommune vælge at gøre huset til en udlejningsbolig og henvise flygtninge eller andre, der mangler tag over hovedet, til at bo der.

Det kom frem, da politikerne debatterede bopælspligten på seneste kommunalbestyrelsesmøde.

Carl Ilsøe fra Bornholmerlisten satte nemlig spørgsmålstegn ved, om kommunen overhovedet havde mulighed for at sanktionere dem, der ikke bor i deres helårsboliger.

Formand for Teknik- og Miljøudvalget, Carsten Scheibye (V), fortæller nu, at tvangsudlejning – til eksempelvis flygtninge – ganske rigtigt er et af de redskaber, kommunen kan tage i brug overfor de såkaldte piratboliger.

– En mulighed er, at kommunen kan kræve, at du bringer huset til udlejning – uanset om det er til herboende danskere eller flygtninge. På den måde får vi et ekstra udlejningsmål på Bornholm, siger Carsten Scheibye.

– Vi har selvfølgelig det udgangpunkt, at folk skal agere inden for lovens rammer. Altså: Når man køber et helårshus, skal man benytte det i overensstemmelse med kommunalbestyrelsens beslutning om hvilke regler, der er i forbindelse med bopælspligten.

Læs mere i Bornholms Tidende.

SENESTE NYHEDER

22. MAR 2018 • 15:04 FOR ABONNENTER
Pressenævnet frikender Bornholms Tidende i Grennessminde-sag
22. MAR 2018 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste