Bornholmske bygninger fik hammerslag langt under vurderingen – nu er de til salg igen
Foto: Lauritz.com

7. DEC 2016 • 15:51 • AF TOMMY KAAS

Bornholmske bygninger fik hammerslag langt under vurderingen – nu er de til salg igen

Efter et hammerslag på 3.700 kroner i første forsøg er auktionen over 14 bornholmske bygninger, som tidligere har været omtalt i Bornholms Tidende, nu til omsalg hos auktionshuset Lauritz.com.

En byder med kundenummer 152824 var højestbydende, da hammeren faldt på auktionen i weekenden, men kort efter er bygningerne, der var vurderet til 12.000 kroner, altså igen sat til salg hos Lauritz.com.

Det sker, fordi vinderen af auktionen ikke har ønsket at gennemføre købet, fortæller konceptkoordinator Torben Kastrup Madsen hos Lauritz.com til Bornholms Tidende.

Vurderingen er fortsat 12.000 kroner – også ved omsalget, selv om det altså ikke lykkedes Lauritz.com at få budt auktionen op i mere end 3.700 kroner i første forsøg.

Det er ikke et nyt salg
Lauritz.com oplyser ellers på sin hjemmeside, at vurderingen på de varer, der sælges, svarer til den pris, som auktionshuset forventer, at varen vil opnår baseret på erfaringer med tidligere salg af samme type vare.

Men dette er ikke et nyt salg, påpeger Lauritz.com.

– Det er i sagens natur udelukkende gennemførte salg, som indgår i vores hammerslagshistorik og dermed danner grundlag for fremtidige vurderinger af lignende varer, forklarer Torben Kastrup Madsen.

– I det konkrete tilfælde er der ikke tale om et salg, idet køber valgte ikke at gennemføre købet. Varen er derfor jf. vores retningslinjer og procedurer blevet sat på auktion igen med samme vurdering og beskrivelse – altså uden justering af vurderingen.

– Samme ville gøre sig gældende i de tilfælde, hvor en vare bliver budt op til for eksempel det dobbelte af vurderingen og dernæst fortrudt. Også her ville vi bevare den oprindelige vurdering ved genaktivering af varen, fortæller Torben Kastrup Madsen.

Bygningerne er fremstillet af Jens Mogensen, men det er ikke ham, der har kørt modellerne på auktion. Det har hans hustru tidligere fortalt til Bornholms Tidende.

Jens Mogensen har derimod solgt bygningerne til en privat køber, som siden har valgt at forsøge sig med et salg på auktion.
SENESTE NYHEDER

17. JAN 2018 • 19:30 FOR ABONNENTER
Erfarne kræfter skal sikre Allinge Jazzfestival
17. JAN 2018 • 16:35 FOR ABONNENTER
Åvangsskolen har en plan for et bedre arbejdsmiljø

MEST LÆSTE BORNHOLM

17. JAN 2018 • 13:11
Bornholm får 25 statsjob

Mest læste