Gustav vandt to DM-guld i taekwondo
Foto: Ole Mik

22. NOV 2016 • 19:18SPORT • AF KJELD LUNDBÆK

Gustav vandt to DM-guld i taekwondo

De danske mesterskaber i Arena Fyn i Odense i weekenden var den bornholmske VM-deltager Gustav Blomquists sidste start i kadetklassen, og det blev fejret med eftertryk, idet han ikke uventet blev en suveræn danmarksmester, både individuelt og i mix-klassen sammen med sin faste makker, Alba Diget Hollederer fra Gladsaxe.

– Desværre fylder Gustav 14 år i december og dermed også 15 år inden udgangen af 2017, og det betyder, at han allerede fra årsskiftet rykker op i juniorklassen, hvor deltagerne er 15-17 år, fortæller Lis Borring, chefinstruktør i Bornholms Taekwondo Klub.

DM-stævnet var det sidste med den nuværende landsholdsledelse inden for teknik med Finn Buchardt som landstræner. Ny ledelse samt nye krav til eliten i teknik vil blive endeligt besluttet inden årets udgang.

– Træningen bliver fremover baseret i to-tre elite- og udviklingscentre rundt omkring i landet, hvortil de enkelte eliteudøvere så knyttes – og med en overordnet ledelse. Landsholdet vil sandsynligvis blive udtaget på grundlag af placeringer på ranglister fra klasse A-stævner rundt omkring i Europa. Men intet er besluttet endnu, så vi venter i spænding, fortæller Lis Borring.   

Træningspause 
Efter en lang og krævende VM-sæson holdes der nu en kort pause med stævnetræning, inden de sidste forberedelser til Nordiske Mesterskaber i slutningen af januar 2017 i Trelleborg går i gang.

– Dog skal Gustav op til 2. Dan-graduering på Bosei ved Præstø i weekenden 2.-4. december, så han må lige fortsætte den intense træning i et par uger endnu, fortæller Lis Borring.

Bornholms Taekwondo Klubs formand, Ib Tromholt, deltog også i weekendens DM-stævne på dommersiden.19. MAJ 2018 • 11:51 FOR ABONNENTER

Spillested vil lave om på dødvande i musiklivet

Mest læste