Klemensker-borgere gør politikere klogere
Der var mødt godt 30 interesserede borgere op til fyraftensmødet fredag eftermiddag og aften. Foto: Jens-Erik Larsen

29. OKT 2016 • 16:04HASLE • AF TORBEN ØSTERGAARD MØLLER

Klemensker-borgere gør politikere klogere

Fredag aften var der fyraftensmøde i Klemenskerhallen om mulige flygtningeboliger i byens tidligere tandklinik.

Øvrige uenigheder til trods blev der over en bred kam blandt de fremmødte politikere fredag eftermiddag og aften i Klemenskerhallens cafeteria udtrykt et ønske om bod og bedring i forhold til det fremtidige informationsniveau og borgerinddragelsen, når der på Bornholm skal træffes beslutninger om, hvor nye flygtninge skal huses.

Sådan lød den generelle udmelding fra de fremmødte politikere.

– Der er blevet sagt mange vigtige ting her på mødet, og jeg kan godt se, at vi skal blive meget bedre i både administrationen og hos politikerne til at informere meget tidligere om, hvor det bliver næste gang. Det er det signal fra Klemensker-borgerne, jeg tager med mig herfra, sagde for eksempel Carsten Scheibye (V).

Der var mødt godt 30 borgere op til fyraftensmødet for at høre nærmere om planerne for den tidligere tandlægeklinik i byen, som administrationen har udpeget som en mulighed for at huse flygtninge i form af yngre enlige mænd. Og man fornemmede snart på de borgere, der valgte at stille spørgsmål eller komme med små indlæg, at der tegner sig to fronter, hvorimellem andre og mere bløde standpunkter kan udfolde sig.

På den ene side så man en front personificeret i en spørger, som flere gange forsøgte at aftvinge panelet af politikere et svar på, hvor meget det egentlig koster med disse flygtninge, som han også erklærede, at man simpelthen burde kæmpe imod at få til byen, blandt andet med henvisning til, hvordan huspriserne ville falde dramatisk.

På den anden side var der borgere, der mere pragmatisk slog fast, at der jo ikke er nogen vej udenom, at der kommer et vist antal flygtninge til øen, eftersom der er tale om et diktat fra statens side, og at så kan de jo lige så godt bo i Klemensker som et andet sted.

En kvinde erklærede, at hun lige måtte arbejde på at tøjle sit temperament, for hun blev mindet om, hvordan man for 30 år siden, da hun underviste på skolen lige inde ved siden af, havde diskuteret, hvordan borgere i de fine kvarterer i Hellerup nord for København havde kæmpet imod at få en institution for handicappede til området med samme begrundelse om husprisernes helvedesfald.

– Det er en grusommelighed at høre på, sagde hun og forklarede, at Danmark er et rigt land, ”og vi er også vanvittigt velhavende på Bornholm”:

– Vi har økonomisk mulighed for at forsørge dem, der kommer, og vi kan ikke være andet bekendt end at tage godt imod dem. Selvfølgelig skal de også selv gøre deres bedste, men hvorfor skulle de heller ikke gøre det? Forestil jer, at I skulle omplaceres til Somaliland eller Afghanistan, sagde hun.

Kommunalbestyrelsen tager den endelige beslutning om flygtningeboligerne i slutningen af november måned.

Læs mere i lørdagsudgaven af Bornholms Tidende.


Rikke Holm fra integrationsafdelingen sammen med striben af politikere og Johnny Fagerlund fra Klemensker Land- og Byforening. Foto: Jens-Erik Larsen


SENESTE NYHEDER

22. OKT 2019 • 19:53 FOR ABONNENTER
Lea Wermelin: Selvfølgelig skal der t-foil på færgen
22. OKT 2019 • 18:10 FOR ABONNENTER
Landbruget: Kommunen bakker helt ud af fødevaresatsning
22. OKT 2019 • 16:46SPORT
Det har han aldrig prøvet før
22. OKT 2019 • 16:00 FOR ABONNENTER
Nu tager de hul på næste års folkemøde
22. OKT 2019 • 14:39 FOR ABONNENTER
Tirsdagens leder: Hellere en ny færge end en t-foil
22. OKT 2019 • 14:23 FOR ABONNENTER
Mere end 1.000 i hallen
22. OKT 2019 • 14:00NAVNE
Dødsfald
22. OKT 2019 • 13:59 FOR ABONNENTER
50 dage senere: Molslinjen overvejer stadig
21. OKT 2019 • 22:50 FOR ABONNENTER

'Helårsåbent vil betyde et brud med livsstilen'

Mest læste