Tejn fra nord i rønnegalleri
Udsnit af et af Jytte Kjærsgaards udstillede malerier i Galleri Raschs. Foto: Torben Østergaard Møller

2. OKT 2016 • 18:18LOKAL KULTUR • AF TORBEN ØSTERGAARD MØLLER

Tejn fra nord i rønnegalleri

Folk kommer og siger, at hårene rejser sig på armene, og de får tårer i øjnene.

Sådan kunne kunstmaler Jytte Kjærsgaard fortælle om nogle af de reaktioner, hun lørdag havde fået i løbet af ferniseringen på hendes, Pia Kejlbos og Jesper Wetterslevs udstilling i Galleri Raschs, Nørregade i Rønne.

Og der er da også tale om en udstilling, man ikke kan undgå at blive berørt af.

Formanden for Galleri Raschs, Per Jensen, kan fortælle følgende om de tre udstillere:

– Pia Kejlbo har sit udgangspunkt i kvindegalleriet og teaterverdenen. Hun har arbejdet med scenografiske udtryk og dukketeatrets magi, og hendes arbejder nu følger en rød tråd fra disse inspirationskilder. Hendes installationer og skulpturelle helheder får beskueren til at standse op op tænke tanker.

– Jytte Kjærsgård er autodidakt maler med en raffineret teknik, somoser af godt håndværk. Hendes motivverden kredser om iscenesættelsen af virkeligheden og de store spørgsmål. Hvem er vi?

– Jesper Wetterslev er egentlig grafiker og har en lang karriere i det erhverv på DR, og hans kunstneriske udtryk er i høj grad påvirket af denne beggrund. Hans malerier rummer på én og samme tid grafikkens stramhed og maleriets mere spontane udtryk, idet de balancerer mellem collagen, decoupagen, maleriet og det grafiske udtryk.

Læs mere i Bornholms Tidende mandag.19. MAJ 2018 • 11:51 FOR ABONNENTER

Spillested vil lave om på dødvande i musiklivet

Mest læste