Ocean Prawns-ejere er blevet 400 millioner rigere
Kristian Barslund Jensen – her med sønnen Daniel. Foto: Berit Hvassum

30. SEP 2016 • 12:00NEXØ • AF ELISABETH KROGH

Ocean Prawns-ejere er blevet 400 millioner rigere

Familien bag rejekoncernen Ocean Prawns er igen rykket et stykke op ad listen over Danmarks rigeste familier.

På listen over Danmarks 100 rigeste personer og familier, som Berlingske Business Magasin hvert år udgiver, er rejefiskeren Kristian Barslund Jensen i år nummer 50 på listen.

Familien Barslunds formue er vokset med 0,4 mia. kroner. Godt fiskeri, stigende salgspriser på fisk og faldende oliepriser har øget indtjeningen i koncernen, og der har været en positiv udvikling for koncernens ejendomme. Formuen er nu på 2.1 mia kroner, oplyser Berlingske Business.

Sidste år var den bornholmske fiskerfamilie nummer 61 på listen. Barslund Jensen var første gang med på listen i 2013 som nr 78 med en formue på 1,1 milliard kroner. Der er dog stadig ikke stykke vej op til nr 1 på listen over de 100 rigeste. Her sidder Lego familien Kirk Kristiansen solidt med en formue på 145.7 milliarder kroner.

Som omtalt i Bornholms Tidende i juni var 2015 det bedste år for Ocean Prawns A/S nogensinde med et historisk stort overskud på 126 millioner kroner som følge af blandt andet godt fiskeri, højere salgspriser og en gunstig udvikling i selskabets ejendomme. Koncernen havde sidste år 116 danske medarbejdere, heraf 97 på Bornholm.

Familievirksomheden Ocean Prawns A/S er ejet 60 procent af stifteren Kristian Barslund Jensens holdingselskab, mens hans to sønner, Daniel og Martin Barslund Jensen, ejer hver 20 procent af selskabet via deres anpartsselskaber.

24. JUN 2019 • 16:27 FOR ABONNENTER

Mange gode fund på genoplivet loppemarked

Mest læste