Smukt totalrenoveret fritidshus er ugens bolig
Foto: Danbolig Rønne

9. JUL 2016 • 10:00UGENS HUS • AF MARIANNE NØRREGAARD

Smukt totalrenoveret fritidshus er ugens bolig

SE BILLEDERNE: Du får både terrasse, have og havudsigt

På den attraktive adresse Helligpedervej 4 lidt nord for Hasle, finder man det særdeles smukt beliggende fritidshus, som Melissa Lorenzen faldt for og overtog for knap 10 år siden. Hun har tidligere selv boet i huset og senest i en kort periode lejet det ud, fordi hun selv har bosat sig i ovre.

Hun fortæller i telefon fra København, at huset, siden hun overtog det, er blevet totalrenoveret og blandt andet har fået indlagt gulvvarme for ni år siden.

SE BILLEDERNE FRA HUSET HER

Da hun i sin tid overtog det, fungerede køkkenet som fuglevoliere, og hvor der i dag er et dejligt flisebadeværelse med klinkegulv, toilet, bruseniche, håndvask og vaskemaskine, var der tidligere et spisekammer. Kort fortalt er vinduet på første sal det eneste oprindelige fra det gamle hus, der er tilbage i dag.

Masser af lys og smukke udsigter
Bortset fra et enkelt af husets vinduer er der udsigt til havet, men udover at de mange vinduer giver masser af lys til rummene, er der også smukke udsigter til de omkringliggende kornmarker. Som Melissa Lorenzen pointerer, var det da også primært beliggenheden hun faldt for, og siden da har hun løbende renoveret ejendommen for 1,5 millioner.

Der er lagt nyt tag på huset, og på det tidligere loft er der indrettet et stort lyst værelse, hvor det oprindelige lyse plankegulv, ligesom i stuen, er blevet afhøvlet, behandlet og lakeret med hvidpigmenteret lak. En dobbeltdør åbner for en fransk altan, og værelset er stort nok, til at det kan deles op i to mindre rum.

Den gråmalede trappe, der forbinder de to etager, har opgang med et fint trægelænder fra det hyggelige Svanekøkken, hvor der både er indbygget køl og frys samt ny ovn og opvaskemaskine fra 2015. Ligesom der er plads til en spisekrog med smuk udsigt ned over haven og direkte udgang til en stor hævet træterrasse. Der er bevaret et par gamle træbjælker i loftet, og gulvet er belagt med smukke fliser af kinesisk skiffer i varme farver.

Spisestue med plads til gæster
I spisestuen er der rigelig plads til fire-fem mennesker omkring det gamle brede bord, men skulle man få lyst til at invitere gæster, kan bordet udvides med ekstra plader, så der bliver plads til 12 personer.

I forlængelse af spisestuen, der også byder på et skabsarrangement langs med væggen, ligger den hyggelige dagligstue med sofa og et par smukke gamle skabe.

Desuden byder stueplanet på et soveværelse med adgang fra dagligstuen. Værelset har lyst trægulv, og vinduer hvor den nederste halvdel er matterede.

Udover den store have på den let kuperede grund, hvor der blandt andet er højbede, hyggekroge, drivhus og plantekasser med masser af krydderurter, finder man også et lille udhus, der eventuelt kan benyttes af overnattende gæster. Bagved det et lille værksted og under terrassen er der blandt andet opbevaringsplads til cykler.


FAKTA
Det gennemrenoverede fritidshus på Helligpedervej 4, Rutsker, 3730 Hasle, der er opført i 1950, har et boligareal på 100 kvadratmeter, et kælderareal på ni kvadratmeter, et udhus på 20 kvadratmeter og et grundareal på 1.048 kvadratmeter.

Huset er til salg hos danbolig Rønne. Kontantpris: 1.995.000


Se huset i Boligavisen Bornholm her


SENESTE NYHEDER

20. JUN 2018 • 19:14 FOR ABONNENTER
Klage er joker i sag om folkeracebane
20. JUN 2018 • 19:05 FOR ABONNENTER
BEOF beder om garanti fra kommunen
20. JUN 2018 • 18:58 FOR ABONNENTER
Regningen ender hos kunderne
20. JUN 2018 • 14:28 FOR ABONNENTER
Gang i salget: Svaneke Brød har snigåbnet i nye lokaler
20. JUN 2018 • 14:00NAVNE
Dødsfald
19. JUN 2018 • 16:20

Madskole mangler børn

19. JUN 2018 • 15:50 FOR ABONNENTER

Jagten på dialekten

19. JUN 2018 • 14:00 FOR ABONNENTER

Tirsdagens leder: Undskyld, må jeg tage et billede af jer to?

Mest læste