Kapsejlads på vej mod Nexø - måske
Hvis kapsejladsen Quantum Danmark Rundt Singlehand når frem til Nexø, er det ikke sikkert alle deltagerne er med.

6. JUL 2016 • 17:30NEXØ • AF ELISABETH KROGH

Kapsejlads på vej mod Nexø - måske

Kapsejladsen Quantum Danmark Rundt Singlehand skulle efter planen onsdag aften komme til Nexø Havn. Men hvis sejlerne når frem til Nexø, bliver det først meget senere.

Sejlerne er onsdag i tvunget pitstop i Assens og tidsplanen bliver derfor forrykket.

Kapsejladsen gennemføres for første gang, og den otte dage lange Singlehand sejlads er nærmest en slags ironman for sejlere. Helt alene ombord skal de sejle i alt 646 sømil fordelt på seks etaper.

Starten gik fredag i Skovshoved. Herefter har sejlerne været i Skagen, Bønnerup, Assens og er nu snart på vej mod Gedser. Starten på etapen til Gedser går dog først kl. 21 i aften, så den planlagte ankomst til Nexø onsdag aften er rykket frem til engang torsdag.

- Hvis sejlerne sejler normalt, dvs. Bornholm med, starter de mod Bornholm otte timer efter ankomst til Gedser, fortæller pressetalsmand for sejladsen, Katrine Bertelsen.

Vejret afgør dog, om Nexø helt udgår af kapsejladsen. Det er heller ikke alle sejlerne, der tager turen til Nexø. Nogle er udgået, og der er nu 18 sejlere tilbage ud af de oprindelige 22 deltagere fra Danmark og Tyskland.

Alle både har fået den mulighed, at de kan klippe Bornholm af ruten, og gå direkte til Skovshoved, da vinden lægger sig så meget senere, at de langsomste kan få svært ved at nå mål i Skovshoved til tiden. Der er også stadig mulighed for at ændre på ruten i Gedser, hvis løbsledelsen skønner det, fortæller Katrine Bertelsen.

Den næsten nystiftede Skandinavisk Singlehand Forening står bag sejladsen i samarbejde med KDY. Foreningens formål er bl.a. at udbrede kendskabet og interessen for singlehandsejlads i Nordeuropa, og det gør foreningen blandt andet med den nye kapsejlads, Quantum Danmark Rundt Singlehand.


Mest læste

16. APR 2019 • 11:55 FOR ABONNENTER

Europamesteren vendte hjem til Bornholm

14. APR 2019 • 07:50 FOR ABONNENTER

Corts styrke ligger på sofaen