Mange danskere kender til Folkemødet – men holder sig væk
Foto: Scanpix

16. JUN 2016 • 10:28FOLKEMØDET • AF ANDERS LILJEROTH

Mange danskere kender til Folkemødet – men holder sig væk

Hvis du kender til Folkemødet på Bornholm, men ikke selv deltager, er du som de fleste danskere. Det skriver Avisen.dk.

66,9 procent af danskerne ved således godt, hvad den politiske festival Folkemødet på Bornholm er. Det viser en meningsmåling, som analyseinstituttet Wilke har lavet for Avisen.dk blandt 1.021 repræsentativt udvalgte danskere.

20,5 procent er usikre på, hvad Folkemødet er, mens 12,6 procent ikke ved, hvad der sker, når Folkemødet fra i dag til og med søndag indtager Allinge på Bornholm.

Samtidig er det dog kun et meget lille antal danskere, der deltager i Folkemødet. 97,9 procent af danskerne bliver således hjemme, viser samme måling.

Anders Dybdal, områdedirektør i kommunikationsbureaet Operate, betegner det som jævnt højt, når 66 procent af danskerne tilkendegiver, at de har kendskab til Folkemødet.

- Folkemødet er en relativ ny begivenhed, som et fåtal af danskerne rent faktisk har deltaget i. Set i det lys er 66 procent højt, siger han til Avisen.dk.

Han peger på, at Folkemødet og organisationerne, der deltager, er blevet bedre til at kommunikere indhold fra Folkemødet videre til medier og medlemmer.

Kommunaldirektør i Bornholms Regionskommune, Laila Kildesgaard, der sidder med i styregruppen for Folkemødet, er overrasket over, at så mange danskere kender til Folkemødet.

- Det er da fantastisk. Det er sjette år, vi afholder folkemøde, så vi er jo en ret ny begivenhed. Jeg har ikke noget at sammenligne det med, men jeg synes, det lyder af rigtig meget, siger Laila Kildesgaard til Avisen.dk.

Operate har siden 2014 lavet en årlig undersøgelse af, hvad danskerne forbinder med Folkemødet. Sidste år var det ord som demokrati, debat, sommer og folkefest.


19. JUN 2018 • 16:20

Madskole mangler børn

19. JUN 2018 • 15:50 FOR ABONNENTER

Jagten på dialekten

Mest læste