Det er vi gode til på Nexø Havn
Pressefoto

15. JUN 2016 • 17:20NEXØ • AF JESPER GYNTHER

Det er vi gode til på Nexø Havn

Danske Havne, der er en brancheorganisation for Danmarks erhvervshavne, udvælger hver uge ugens havn. I denne uge er det Nexø Havn, der er blevet udvalgt, og formanden for havnen, Søren Schow, er blevet bedt om at præsentere den.

Han fortæller blandt andet om et godt samarbejde med Nexø by, om at være med til at sikre det største overskud i Nexø Havns historie og om at være med til at udvikle et helt nyt udviklingsprojekt, der skal sparke liv i et nedlagt erhvervsområde på havnen.

– En af de ting, vi er virkelig gode til her på Nexø Havn, er havnens ualmindeligt gode forhold til erhvervslivet i byen og foreningerne. Havnen har en føling med byen. Vores direktør Carsten Andersen er god til at forklare, hvad der foregår på havnen, og byen er åben overfor, hvad havnen går og laver og forstår betydningen, fortæller Søren Schow til Danske Havne.

– Byen forstår, at jo bedre det går for havnen, jo mere kan havnen tiltrække af virksomheder og vækst til gavn for hele byen. Så byen ser havnen som en del af et samlet hele, om du vil.

Han siger også, at han har store forventninger til det kommende år for Nexø Havn.

– Jeg har store forventninger til det projekt, hvor vi får kulturhus, hoteller og virksomheder samlet. Planen er, at vi skal have godkendelserne klar inden udgangen af året, så vi kan komme i gang med at tage de første spadestik bogstavelig talt primo 2017.

– Det projekt skal så være med til at øge indtjeningen, så vi har midler til at finansiere den udbygning af den sydlige del af Nexø Havn, som vi har brug for. Der får vi jo større og større skibe, så der skal sikres øget dybdegang og bedre forhold til skibene der.

– Til den tid er min fireårige valgperiode formentlig også ved at være omme. Så vi har travlt, men det er kun godt, siger han.

Læs hele interviewet på danskehavne.dk

Faktaboks om Nexø Havn A/S:
Størrelse: ca. 500.000 m2
Antal anløb: 83
Færgelinjer: 73 anløb Nexø-Polen
Fisk: 74 mio. kr. landinger af fisk i 2015
Mængder 32.000 tons fisk?
Gods: 16.000 ton

SENESTE NYHEDER

17. JUL 2019 • 16:37 FOR ABONNENTER
Aldrig har der været så mange turister
17. JUL 2019 • 15:30 FOR ABONNENTER
Kommunen opgiver nye boliger nord for Rønne
17. JUL 2019 • 14:00NAVNE
Dødsfald
17. JUL 2019 • 11:14
Jensen opsiger 67 medarbejdere
17. JUL 2019 • 10:42 FOR ABONNENTER
Cirkus Arenas debut på færgen: Var bekymret for pladsen

Mest læste

13. JUL 2019 • 19:49 FOR ABONNENTER

Træneren savner opbakning til Nexøs nye projekt