Raketopsendelser planlagt
Raketterne Nexø-1 og Nexø-2 skal testes fra opsendelsesplatformen Sputnik. Foto: Anders Liljeroth

2. JUN 2016 • 12:02NEXØ • AF ELISABETH KROGH

Raketopsendelser planlagt

To raketter skal testes ved Nexø

Det bliver i juli eller august, at raketbyggerne i Copenhagen Suborbitals vil forsøge at opsende deres to nye raketter, kaldet Nexø-1 og Nexø-2.

- Vi håber på at opsende Nexø-1 i en af de første weekender i juli og Nexø-2 senere på sommeren, siger Kristian Elof Sørensen fra Copenhagen Suborbitals.

Blandt andet to store NATO flådeøvelser omkring Bornholm skubber test-opsendelserne hen sidst på sommeren. NATO øvelserne finder sted 3.-18. juni og 1.-15. september.

- Vi vælger at vige for NATO øvelserne. Øvelserne er omfangsrige i disse år og det sikkerhedspolitiske spil om Østersøen og Baltikum er i fuldt sving, skriver Copenhagen Suborbitals på deres blog på Ing.dk.

Derfor er valget altså faldet på juli og august, hvor opsendelserne vil ske i en eller flere weekender. Præcis hvilken eller hvilke weekender, Nexø igen omdannes til Spaceport Nexoe og opsendelserne vil foregå, ligger ikke fast endnu.

- Det afgør vejrforholdene og de mennesker, der skal deltage i opsendelserne, siger Kristian Elof Sørensen til Tidende.dk.

Selvom opsendelsesplatformen Sputnik allerede ligger i Nexø, så slipper raketbyggerne ikke for den lange tur over østersøen med den åbne platform. Sputnik skal nemlig tilbage til København for at blive gjort klar og testet til årets opsendelser.

Raketbyggerne forlægger Sputnik fra Nexø til København i denne weekend.


Mest læste

18. APR 2019 • 23:35SPORT

Nyt stadionnavn til høring

18. APR 2019 • 17:29SPORT

NB Bornholm tabte i Hellerup

18. APR 2019 • 16:16SPORT

Rønne fB sejrede skærtorsdag