Vil du have sø, skov og hesteløkker?
Fotos: Nybolig Rønne

2. MAJ 2016 • 08:56UGENS HUS • AF MARIANNE NØRREGAARD

Vil du have sø, skov og hesteløkker?

SE BILLEDERNE: Naturskønt beliggende landejendom er ugens hus

Når man drejer af fra Fårebyvejen i Aakirkeby ved nummer 17, skal man et godt stykke ned ad en smukt beliggende grusvej, inden man når frem til selve den velholdte landejendom.

På en solbeskinnet, men kølig forårsdag, hvor træer og buske så småt er i gang med at springe ud, hviler der en eventyrlig stemning over hele området. Her er fred og ro, grønne græsplæner og et par heste, som har deres eget grønne område at bevæge sig rundt på.

SE ALLE BILLEDERNE HER

Her er også flere gamle træer, eksempelvis en kæmpestor 150 år gammel avnbøg, ligesom man på gårdspladsen møder tre flotte rhododendronbuske. Dertil kommer en ridebane og en sø med mange guldfisk for at nævne et par eksempler på, hvad man finder på den store grund, der ifølge Kent Jacobsen samlet omfatter 6,5 hektar.

Heraf får man blandt andet også et lille skovområde med i købet, og for husets ejere har skovens træer givet brænde nok til at holde fyret i gang vinteren igennem, i den tid han og Annette Lindau har boet på adressen.
De overtog huset i oktober 2010, og udover at Annette Lindau selv har malet de udvendige mure i en varm grå farve, har parret ikke ændret noget på ejendommen, hvis historie ifølge Kent Jacobsen går tilbage til år 1904. Såvidt angår hovedbygningen. Tilbygningen med værksted og stald er fra 1988.

Stor lys stue med udgang til terrasse
Huset har flere udgange til det fri, men vælger man eksempelvis døren, der fører ind til hovedentréen, er det også her man finder det - ifølge Annette Lindau - typiske 70'er badeværelse. Hele rummet er beklædt med fliser i brune nuancer, ligesom loftet har brune træpaneler, og her er både badekar, toilet, håndvask, gulvvarme og udsigt til gårdspladsen. Med andre ord et gammeldags, men hyggeligt badeværelse, hvor der er, hvad der skal være.

I den store opholdsstue er der en lys og venlig stemning, der dels skyldes de mange vinduer ud mod haven, det lyse trægulv og loftet, hvor såvel træpaneler som bjælker er malet i lyse farver.

Udover at der for enden af stuen er adgang til et stort soveværelse med skabe, er der tillige både adgang til terrasse og have samt adgang til det store køkken og opgang til husets første sal.

Køkken med spisekrog
Der er rigelig gulvplads i det funktionelle køkken, som ligeledes er holdt i lyse farver og har masser af skuffer og skabe, samt et lyst klinkegulv. Her finder man desuden en lille spisekrog med bord og stole, og går man videre ud af døren i modsatte ende, når man frem til husets hverdagsindgang. Herfra er der forbindelse til fyrrummet, der både er udstyret med to brændefyr og en oliekedel, samt et ekstra depotrum/sadelrum.

Tager man turen op ad trappen fra opholdsstuen, viser det sig, at man på første sal mødes af en særdeles rummelig møblerbar stue med hvidmalet loft, dejlig udsigt og nyt lyst plankegulv. Samt et stort gavlsoveværelse med skabe og to børneværelser.

Endelig kan fremhæves, at boligen er udstyret med bondehusvinduer i fyrretræ og dobbelte termoglas, og at man har bevaret de oprindelige fyldningsdøre.

Ejendommen byder desuden på et fuldt isoleret redskabsskur, en kombineret garage/værksted samt en staldbygning med plads til tre heste.

FAKTA
Den smukt beliggende landejendom på Fårebyvejen 17, 3720 Aakirkeby har et samlet boligareal på 216 kvadratmeter, og et samlet grundareal på 6,5 hektar. Ejendommen er til salg hos Nybolig Rønne. Kontantpris: 1.595.000

Læs hele Boligavisen Bornholm her

Mest læste