Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst

Rubrikannoncer

Opret en rubrikannonce her. Bliv set over 1 million gange på en måned.

Indryk rubrikannonce

-
Klik venligst
Klik venligst

Nyheder

UGENS ERHVERVSPROFIL 23. APR 2016 KL. 15:17

Der er for mange om markedet

Af: Anders Liljeroth

Der er for mange om markedet
Fotos: Anders Liljeroth

I Hasle ligger Born Antik, Danmarks største forhandler af tilbehør til petroleumslamper. Den drives af Knud Schalding, der i mange år har været antikvitetshandler, men som især har specialiseret sig i lamper, alt i lamper. Efter interessen begyndte, fandt han dog ud af, at det var meget svært at skaffe reservedele til lamperne, så han tænkte, at det måtte der være et marked for.

I dag finder han reservedele i blandt andet Sverige og Holland og via nettet løber der dagligt bestillinger ind på varerne, der så sendes afsted fra butikken i Hasle.

SE ALLE BILLEDERNE FRA BUTIKKEN HER

Knud Schalding, der egentlig er uddannet indenfor radiobranchen, har drevet antikforretning i Ringsted i 17-18 år, inden han og hustruen Tina flyttede til Bornholm i 2007. De fandt et hus tæt på Almindingen som passede perfekt til dem, og året efter købte de huset i Storegade i Hasle, så butikken i Ringsted også kunne rykke med til Bornholm.

I dag kommer 65 procent af omsætningen via internetsalg, og Knud Schalding er da også fast afhenter af små og store papkasser i Spar i Hasle. For som han siger, at med så mange pakker der skal sendes afsted, så koster emballage jo rigtig mange penge.

Vi har besøgt butikken i Hasle, hvor hver en krog, både i forretningslokalet, i de bagvedliggende lokaler og på loftet bliver brugt til opbevaring af ting og sager.

Billedtekst

Hvad sælger du mest af lige nu?
– Jeg har ikke noget jeg kan sige, at det sælger jeg mest af, for det er meget blandet. Men generelt er der mange af de lidt dyrere ting, der ikke kan sælges her på Bornholm. Så må man sende til Lauritz.com eller Bruun Rasmussen for at få dem solgt.

– Jeg vil sige, at de to-tre måneder om året med turister kan helt sikkert mærkes i min butik. Turisterne køber mange småting, og en del bornholmsk keramik faktisk. Så når turisterne kommer til byen så sker der noget. Og butikken holder længere åbent.

Er det her hvad du havde regnet med?
– Ja det er det. Det har så bare udviklet sig til at være mere antik-forretning end loppemarkedsting. Jeg havde meget mere plads i butikken i Ringsted. Så der kunne jeg have halvt af hvert, nu må jeg prioritere meget mere.

– Så hvis jeg i dag tømmer et dødsbo, så må jeg tage de bedste ting fra, og så forærer jeg resten væk, for eksempel til Bornholmergardens loppemarked. Der er jeg storleverandør, da jeg har et barnebarn der spiller der.

Hvad er dine største udfordringer?
– Jeg har for så vidt ingen udfordringer. Jeg har haft forretning så længe, at de ting har jeg lagt bag mig. Men der er nogle generelle problemer i branchen.

– Det største problem er genbrugsbutikkerne. De får varerne gratis, de har som regel billige huslejer med god beliggenhed. Folk arbejder frivilligt og gratis og de betaler ikke moms. Og så er de blevet meget dygtige til det de laver. Det er lidt unfair konkurrence. Ikke sagt på den måde, at man ikke skal gøre det godt for forskellige foreninger. Men det er der konkurrencen ligger.

– Og så er der mange om buddet. Alene på Bornholm er der vel 10-12 antik-forretninger. Og vi sælger stort set alle sammen det samme. Så for mig er lamperne et rigtig godt supplement til alt det andet der er i butikken.

Hvor er du på vej hen?
– Jeg er for gammel til at have planer. Jeg har ingen ambitioner om at være på vej noget sted hen. Jeg skal jo bare have tiden til at gå. Og jeg kan godt lide det. Det er interessant. Man ser så mange spændende ting, og kommer mange spændende steder.


Fakta:
Butikken åbnede i Hasle i 2008.
65 procent af forretningens omsætning sker via internettet.
Born Antik er Danmarks største forhandler af tilbehør til lamper.
Indehaver Knud Schalding tømmer gerne dødsboer, og bruger også tid på at renovere gamle lamper.
Klik venligst

PÅ FORSIDEN LIGE NU

Loading...

Loading...
Loading...
Loading...

Flere nyheder

SENESTE NYHEDER

NAVNE 23. JAN 2017 KL. 14:00
Dødsfald
BORNHOLM 23. JAN 2017 KL. 08:22
Fyrværkeri lignede bombe

Flere nyheder

SENESTE UGENS ERHVERVSPROFIL

SENESTE BILLEDSERIER

Restaurant til salg

Nytårskoncert
Nytårskoncert
Fredensborg sælger ud
Fredensborg sælger ud
Åbent hus hos REMA
Åbent hus hos REMA

Se flere billedserier i galleriet

Her kan du vise dine bedste billeder frem for Tidendes læsere.

Upload dit billede her

Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Luk