Garnsælger blev udlært på et traktorværksted
Foto: Anders Liljeroth

10. APR 2016 • 10:06UGENS ERHVERVSPROFIL • AF ANDERS LILJEROTH

Garnsælger blev udlært på et traktorværksted

SE BILLEDERNE: En butik fyldt med knapper og stoffer

I 43 år lå der en isenkræmmer på adressen Storegade 84 i Hasle. I dag er det mere bløde ting der vises frem i lokalerne. Og selvom Ditte Kristensen er udlært på et traktorværksted, så befinder hun sig rigtig godt med at rådgive om og sælge knapper, klunker og metervarer.

Ditte flyttede sammen med sin mand Peter til Bornholm i 1999 som lidt af et eventyr. Og da de samme købte den gamle isenkræmmer, var meningen egentlig at leje butikslokalerne ud, og selv bo i resten af huset. Men da der umiddelbart ikke var nogle lejere til lokalerne, indkøbte Ditte 30 pakker garn og 20 ruller stof, og åbnede sin egen hobbyforretning den 1. september 2000. Da de første varer var solgt, blev alle pengene brugt til at indkøbe flere varer, og sådan har det været indtil i dag, hvor omkring 200 kvadratmeter er fyldt godt op med alt til det kreative gør-det-selv menneske.

SE ALLE BILLEDERNE HER

Vi har besøgt Hasle Stof & Hobby, hvor indehaveren ud af nærmest ingenting har skabt en god levedygtig forretning, hvor man får samme service, uanset om man køber en enkelt knap til bukserne, eller stofruller for flere tusinde kroner.

Billedtekst

Hvad sælger du mest af lige nu?
– Garn, især til norske strikketrøjer. Og det er både til børn og voksne. Da Sarah Lund var på tv for nogle år siden, begyndte det at gå rigtig meget fremad, og lige nu er det bare de norske uldtrøjer der kommer igen og igen. Så køber man et skabelon-hæfte med, så man får den uldtrøje man gerne vil have.

Er det her hvad du havde regnet med?
– Nej, overhovedet ikke. Jeg havde ikke regnet med, at jeg skulle være selvstændig, det lå ikke lige i kortene. Jeg må indrømme, at jeg ikke var den skarpeste kniv i skuffen. Men jeg har kæmpet mig frem. Jeg kan arbejde med mine hænder, og jeg kan lave noget. Så det er det der har bragt mig, hvor jeg er i dag.

– Jeg har også måttet sande, at er man direktør, så skal man arbejde hver dag. Man kan ikke bare sætte sig tilbage og lade andre passe forretningen. Man må være villig til at knokle på. Jeg har for eksempel aldrig være på stranden med mine børn. Heller ikke da de var små. Man må ofre sig, i hvert fald de første mange år. Til gengæld er der andre fordele. Jeg er jo altid hjemme, når vi nu bor inde ved siden af. Så børnene kan komme her så ofte de vil.

Hvad er jeres største udfordring?
– Det er at slå til. Det dækker jo både over, at have de rigtige varer hjemme, og at man er sød og venlig når kunderne kommer. For det er jo det, der er det vigtige, at kunderne kommer. Og alle skal behandles lige vigtigt, uanset om de køber en knap til to kroner, eller en symaskine til 10.000. Det er mit største mål - at der ikke skal være forskel på hvem der køber hvad.

Hvor er I på vej hen?
– Jeg kunne jo godt tænke mig at oprette en elevplads i butikken. Det har jeg tænkt på i lang tid faktisk. Jeg kunne også godt tænke mig, at flere mindre forretninger oprettede elevpladser, så vi kan holde bedre på de unge mennesker.

– Og så vil jeg gerne have en større internetbutik. Ikke fordi jeg mener at det er vejen frem, for det tror jeg ikke mere. Rigtig mange mennesker er gået tilbage til, at det er meget vigtigt at kunne røre ved varen, inden man køber den. Men der er flere og flere kunder der ringer til os og bestiller varerne som skal sendes til den anden side af vandet. Der kunne vi bruge netbutikken mere.

Fakta:
Hasle Stof & Hobby åbnede i 2000.
Butikken beskæftiger ud over Ditte selv, to deltidsmedarbejdere og en fleksjobber.
Lokalet har tidligere huset en isenkræmmer, og meget af inventaret har Ditte arvet fra den tidligere ejer.
19. MAJ 2018 • 11:51 FOR ABONNENTER

Spillested vil lave om på dødvande i musiklivet

Mest læste