Som at få haven ind i stuen
Foto: Home

2. APR 2016 • 13:08UGENS HUS • AF MARIANNE NØRREGAARD

Som at få haven ind i stuen

SE BILLEDERNE: Rummelig nyrenoveret familievilla med stor lukket have

Beliggenheden på Borgmester Nielsenvej 85, 3700 Rønne er ideel for familien, der drømmer om at bosætte sig tæt på centrum og samtidig kan nyde roen og privatlivet i en stor lukket have med flere terrasser. Således kan man i korte træk beskrive den klassiske rødstensvilla i tre plan, der løbende er renoveret siden 2007.

SE ALLE BILLEDERNE HER

Jim Busch, der sammen med Tina Hansen overtog den gamle villa fra 1944, fortæller, at ejendommen ved overtagelsen var utidssvarende og i den grad trængte til en kærlig hånd. Han tilføjer, at den til gengæld bar tydeligt præg af at være opført af en snedker, og at familien faldt for beliggenheden og sagtens kunne se mulighederne i huset.

Klassisk boligindretning
Ejendommen har en klassisk boligindretning med værelsesafdeling på første sal og fælles opholdsrum i stueplanet. Dertil kommer en god og rummelig kælder, der ligeledes er totalrenoveret indenfor de seneste fire år.

Udover en gang finder man i kælderen et dejligt badeværelse med gulvvarme, et disponibelt rum med walk-in closet, samt et stort bryggers med udgang til haven og adgang til et lille toiletrum med håndvask.

I stueplanet er noget af det første, man lægger mærke til, de store rum, hvor lyset strømmer ind fra alle sider. Her er så godt som alt nyt, og som noget af det første blev det oprindelige beskedne køkken revet ned. Ligesom man valgte at fjerne væggen mellem køkken og stue og brække loftet ned, således at der i dag er tale om et stort, lyst og smukt køkken/alrum i lyse farver og med udsigt til haven.

Alle vægge i huset er i øvrigt ekstra isolerede, fremhæver Jim Busch. Ligesom han understreger, at der er bornholmsk fremstillede nye energivinduer overalt i huset.

Det lyse parketgulv, det lyse eksklusive Svanekøkken med bøgetræslister, god skabsplads, grebsfri elementer og bordplader i bornholmsk Paradisbakkegranit understreger stemningen.

Som at få haven ind i stuen
I den tilstødende opholdsstue, der er adskilt fra køkkenet med en skydedør, er der ligeledes lyst klik-parketgulv, ligesom der er anvendt bornholmsk granit i vindueskarmene både her og flere andre steder i huset.

Fra opholdsstuen er der direkte adgang via dobbelte franske døre til den smukke pejsestue, hvor der er nedlagt varme under det bornholmske klinkegulv, og hvor endevæggen har døre og vinduer fra gulv til loft.
Når man åbner de dobbelt døre, er det næsten som at få haven ind i stuen, siger Jim Busch.

I de lave gule længer, som man kan se fra havestuen, er der et stort værksted og et opbevaringsskur/garage samt et udekøkken.

Den store terrasse er belagt med bornsten, der er fremstillet i Klemensker, og hertil skal føjes, at såvel terrassen som den nydeligt anlagte have vender mod syd, således at man har sol hele dagen.

Gode værelser og dejligt badeværelse
Bevæger man sig op ad den lyse trappe til husets første sal, finder man udover en repos tre gode soveværelser med plankegulve og et dejligt badeværelse med flisegulv, ekstra bred håndvask samt håndklædevarmer.

Slutteligt kan tilføjes, at alle vinduer ud mod vejen er støjisolerende, at huset har to indkørsler og en garage, og at begge badeværelser er udstyret med hvide klinker fra gulv til loft.

Der er ny el i alle nye vægge, nyt kloaksystem overalt, ny fjernvarmeunit og luft-til-luft varmepumpe.
Trinene på de lyse trapper mellem etagerne er afslebne og behandlet med sæbespåner og pibeler, som gør dem bløde og lækre at gå på, garanterer Jim Busch.


FAKTA
Villaen på Borgmester Nielsenvej 85, 3700 Rønne har et boligareal på 147 kvadratmeter, et kælderareal på 67 kvadratmeter og et grundareal på 640 kvadratmeter. Ejendommen er til salg hos home Rønne Kontantpris: 1.495.000

Læs hele Boligavisen Bornholm her


Mest læste