Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst

Rubrikannoncer

Opret en rubrikannonce her. Bliv set over 1 million gange på en måned.

Indryk rubrikannonce

Klik venligst
Klik venligst

Debat

SYNSPUNKT 18. MAR 2016 KL. 15:00

Kære Bjørn

Af: Carl J. Kellermann 3760 Gudhjem

Hjerteligt tak for dine år som formand for Born-Pass, at du har orket dette, har været fantastisk, men jeg håber samtidigt, at du vil stå til rådighed i kulisserne, hvilket der sandsynligvis af og til vil være behov for. Du har været sej og løst opgaven super og aldrig sparet på kræfterne.

Om LNG-færger: Med hensyn til årets beretning på generalforsamlingen angående LNG-færger, der virker påstanden om populariten af disse færger delvis i negativ retning som et overgangsfænomen. Dette med henvisning til, at to færger af Færgens bornholmer-tonnage ikke kan konverteres til LNG-drift. Må konklusionen være eller skal det forstås således, at Bornholms Passagerforening har opgivet kampen for at færgetrafikken til Bornholm skal konverteres til miljømæssig bæredygtighed for at kunne matche Bornholms egen målsætning "Bright Green Island"? Nej, forhåbentlig ikke.

I udgangspunktet kan alle dieseldrevne færger konverteres til LNG-drift blot under hensyntagen til de modifikationer og omkostninger dette medfører. Det skal forstås på den måde f.eks., at der ændres på topstykker og der placeres et par LNG-gastanke på dækket, vel at mærke i den udstrækning, det godkendes af respektive Søfartsstyrelsen og Bureau Veritas.

Er man villig til og har forståelse for denne ombygningsprocess mod at nybygge færger, der er totalt egnet til farvandet efter alle relevante erfaringer, er dette kardinalpunktet. Nybyggeri. Eller fortsat anvendelse af det nuværende kludetæppe med dertilhørende afbrud/forsinkelser i trafikken.

Fornyelse: Ved at ombygge contra nybygge, skal man gøre sig klart, at man står stadig med minimum to brugte færger, nemlig M/F Hammerodde (2005) med negativ dækkapacitets udnyttelse på 30 procent,  lav fart og ringe maskinkapacitet plus M/F Povl Anker (1978) med ringe dækkapacitet og fart. To HSC Katamaranfærger (bygget henholdsvis 2000 & 2010) med urealistiske ombygningsomkostninger ved konvertering til LNG-drift.

Passagerforeningens medlemmer og Færgens kunder i almindelighed bliver snydt, mod trafikministeriets embedsværks og BRK-administrations bedrevidende og grove misinformation med hensyn til LNG-færgers muligheder og økonomi. Ombygningsomkostninger af betydelig karakter contra nybyggede færger. Beslutningstagerne lider af investeringsangst med hensyn til infrastrukturen til Bornholm sammenlignet med andre infrastruktur-investeringer i Danmark.

Diverse embedsværk er indirekte årsag til – via mærkelige rammeaftaler – den fortsatte forurening af Østersøen trods truende miljø stramninger.
Trafikal Ligestilling: Ret Princip. Dette kan kun retfærdiggøres i den udstrækning, at en nybygget ens færgesammensætning bliver en realitet og derved udnytter rationel driftssynergi for optimal udnyttelse af de statslige tilskud. Som det er nu, smides gode penge efter dårligt materiel og er langtfra sund fornuft. Ved en nybygget tonnage har Bornholm ikke brug for en reservefærge.

Miljøudfordringer: Det kan ikke være Bornholms Passagerforening uvedkommende med de miljøudfordringer, der p.t. foreligger samt kommende med hensyn til bla IMO-regulativer i forbindelse med udslip reguleringer for CO2 & NOx og ligeledes reduktion i svovlværdien i MGO (MarineGasOlie) fra 0,5 procent til 0,15 procent i 2020. Har passager foreningen arbejdet for at der tages højde for eventuelle yderligere stamninger og dermed øgede driftsomkostninger og stigninger i billetpriser, pga disse miljøforanstatninger, dette ligeledes som et led i at inkorporere færgetrafikken i den overordnede Bright Green Island generelt.

Tillykke til den nye bestyrelse – og god arbejdslyst – for uanset ny eller gammel operatør er der masser af opgaver at tage fat på. Den fremtidige operatør, som skal også holdes i ørerne som hidtil, og betjeningen skal være på kundernes betingelser og ikke omvendt.

Til Færgen: Tak for kaffe og kage.


Klik venligst

PÅ FORSIDEN LIGE NU

Loading...

Loading...
Loading...
Loading...

Flere nyheder

SENESTE NYHEDER

NAVNE 24. JAN 2017 KL. 14:00
Dødsfald

Flere nyheder

SENESTE SYNSPUNKT

SYNSPUNKT 18. MAR 2016 KL. 15:00
Kære Bjørn
SYNSPUNKT 14. MAR 2016 KL. 15:00
Tak til Mr. BornPass
SYNSPUNKT 12. MAR 2016 KL. 10:00
Flyt nu den skulptur
SYNSPUNKT 10. MAR 2016 KL. 15:00
EU og migrantkrisen

SENESTE BILLEDSERIER

Bornholms billigste huse

De fejrede Lis Borring
De fejrede Lis Borring
Restaurant til salg
Restaurant til salg
Nytårskoncert
Nytårskoncert

Se flere billedserier i galleriet

Her kan du vise dine bedste billeder frem for Tidendes læsere.

Upload dit billede her

Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Luk