16. MAR 2016 • 16:00SYNSPUNKT • AF DANNY CHRISTENSEN NØRREGADE 42 ALLINGE

Realisme eller luftkasteller

Vi er midt i en spændende tid, hvor der bliver arbejdet seriøst, i de af folkemødesekretariatet nedsatte arbejdsgrupper her på Nordlandet. Der arbejdes på at få borgerindflydelse og sat skik på de mange flyvske ideer omkring helhedsplanerne for Allinge. Vi er netop i arbejdsgrupperne i samråd med borgmester og folkemødesekretariatet blevet enige om at gå efter de lavt hængende frugter først, og forsøger allerede til det kommende folkemøde at få skabt nogle synlige resultater.

Derfor kan man undre sig over de tre koordinerede synspunkter i Tidende, hvor der stilles forslag om at få anlagt en krydstogtskaj i Allinge til et trecifret millionbeløb? Man kunne med lige så stor seriøsitet endnu engang agitere for en tunnel til Sverige?

Eller hvad med nordlandsborgernes store ønske om igen at få en fast hurtigfærge til Simrishamn?
Men det er da at afspore debatten fuldstændig. Det er jo ikke en ønskebrønd. Hold nu fokus.

Der er så mange reelle konkrete og håndterbare forslag i de vindende arkitektteams og i borgenes eget idekatalog. Så der er nok at tage fat på. Og stil så snart med nogle beslutningsdygtige og kompetente folk til arbejdsgruppemøderne, tak.

Vi træder i den grad vande og famler i mørke for tiden. Hver eneste gang, vi mødes, sidder vi en helt tilfældigt fremmødt gruppe borgere med stort set hver sine ønsker. Og med en ny kommunal mødeleder hver gang. Der er nu kun tre måneder til at det sjette folkemøde løber af stablen. Ønskerne er mange, men midlerne små. Det har vi forstået. Vi er jo netop på et stormøde blevet enig med borgmesteren, folkemødesekretariatet og i de nedsatte arbejdsgrupper, om at gå efter de lavt hængende frugter først.

De realistiske og økonomisk overkommelige? At få vist initiativ fra borgerne selv. F.eks. ved at få lavet en ordentlig moderne skiltning overalt i byen: Folkemødebyen Allinge-Sandvig.
Ibrugtagning og råderet over folkegaven Domen. Ny lyssætning og informative tavler.

Få etableret gennemgående kyststier, kratrydning og meget andet.
Få etableret offentlige toiletter i Kampeløkke Havn og i området omkring Domen.

Så er det da et mærkeligt tidspunkt endnu engang at bringe tankerne om en krydstogtskaj i spil?

Man kan da ikke bare sige det er bedre at tænke stort, når arbejdsgrupperne i fællesskab netop er blevet enige om at satse på realistiske resultater. Så kan man sideløbende sætte gang i fondsansøgninger til nogle større projekter. Ellers sejler det hele derud af og intet af det bliver til noget.

Som nogen allerede for længst har spået. Og nogle af dem der råber højest og får mest omtale i medierne, sidder jo slet ikke med til møderne? Det hænger jo slet ikke sammen?
I stedet for at afspore debatten, skulle man hellere bakke op om de nedsatte arbejdsgrupper. Og så i øvrigt glæde sig over at vi, borgerne i Allinge, selv havde fostret omkring det halve af de vindende teams ideer.

Og se så at få det folkemødesekretariat flyttet til Allinge!
Borgmesteren foreslår den gamle tekniske skole, vort nuværende bibliotek?

Gerne, men i så fald skal det helst være sammen med biblioteket. Udnyt hele 1. salen. Lav et lille sommerturistinformationskontor i den gamle Christiansøfarts hvide bygning centralt i havneområdet.
Eller endnu bedre, se at få bygget den længe savnede tilbygning til Nordlandshallen, der så også ville kunne bruges til konferencer, seminarer, selskaber, bankospil og folkemødesekretariat.

Vi har ikke i hele byen, et eneste lokale, med plads til mere end max. 40-50 personer.
Til sidst til lykke til erhvervsgruppen ASTE med det stærkt tiltrængte formandsskifte.

Og lad os så benytte lejligheden til at få Lokalgruppen og den fælles By- og Borgerforening op at stå, det behøver ikke at koste en krone!


SENESTE SYNSPUNKT

18. MAR 2016 • 15:00SYNSPUNKT
Kære Bjørn
17. MAR 2016 • 15:37SYNSPUNKT
Løgnen om kontanthjælpen
16. MAR 2016 • 16:00SYNSPUNKT
Realisme eller luftkasteller
14. MAR 2016 • 15:00SYNSPUNKT
Tak til Mr. BornPass
12. MAR 2016 • 10:00SYNSPUNKT
Flyt nu den skulptur
10. MAR 2016 • 15:00SYNSPUNKT
EU og migrantkrisen
4. MAR 2016 • 15:00SYNSPUNKT
Det bornholmske skolevæsen
24. FEB 2016 • 15:00SYNSPUNKT
Ræven efter hønen
23. FEB 2016 • 15:05SYNSPUNKT
Sælen på sin sten
22. FEB 2016 • 15:11SYNSPUNKT
De ekstreme
18. FEB 2016 • 15:00SYNSPUNKT
Kære mor
10. FEB 2016 • 15:00SYNSPUNKT
Ynkelige skoleledere
19. SEP 2019 • 14:19 FOR ABONNENTER

3F i blokade mod Gudhjem Golfklub

Mest læste

17. SEP 2019 • 14:11 FOR ABONNENTER

Kommentar: Københavneri – og dog