Smukt renoveret svensk træhus
Foto: EDC Bornholmerbo

13. FEB 2016 • 12:29UGENS HUS • AF MARIANNE NØRREGAARD

Ugens hus: Smukt renoveret svensk træhus

SE BILLEDERNE: Nyindrettet hus med smukke eksklusive materialer

Ifølge arkitekt Robert Kure går det lidt op og ned med interessen for at overtage et af hyggelige svenske træhuse, der i 1945 og 1946 blev opført på Bornholm som en gave fra svenskerne. Der er tale om i alt 300 huse med centralvarme og have, der, som mange herboende vil vide, er fordelt med 75 huse i Nexø og 225 i Rønne.

SE BILLEDERNE HER

For nylig er der dog solgt fire af husene i nærmeste omegn, fortæller Robert Kure, der nu også har sat sit eget svenske træhus på Malmøvej 23 i Rønne til salg.

Bortset fra at huset i dag er malet blåt i stedet for grønt, som da han og familien overtog det i januar 2003, ligner det sig selv set udefra. Til gengæld har hele villaen siden da været udsat for en gennemgribende renovering og nyindretning med smukke, eksklusive materialer. Ligesom der er opført en tilbygning med en god carport og et stort isoleret værksted, samt en rummelig vestvendt terrasse med direkte adgang fra både stue og køkkenafdeling. Terrassen, hvorfra en trappe fører videre ned til haven, er delvis overdækket, så man kan have glæde af den en stor del af året.

De så mulighederne i huset
Da ægteparret overtog huset, stod det stort set i original stand med flere små rum og et lille køkken og toilet i stueplanet. Men som Robert Kure forklarer, kunne de se mulighederne for en helt ny indretning præcis efter deres egen smag, og arkitekten der, som han oplyser, også er håndværker, har selv stået for en stor del af det færdige resultat.

Et par vægge er revet ned, der er sat to nye dobbelte havedøre i muren ud mod terrassen, hele huset er efterisoleret, og stueplanet fremtræder i dag som et stort lyst og moderne indrettet rum med både køkken, opholds- og spiseafdeling. En bekkasinovn pynter i stuen og luner på kølige dage, og dertil skal føjes, at der er nedlagt varme under samtlige husets klinkegulve, og at huset i øvrigt er forsynet med fjernvarme.

Efter at have søgt længe, fandt Robert Kure endelig de lyse, håndstrøgne klinker, som han havde forestillet sig, de skulle se ud, i Sønderjylland fortæller han.

Materialevalget er gennemgående
Ligesom de lyse klinker er det øvrige nye materialevalg som for eksempel bøgetræsfronterne på skabslågerne og bordpladerne i køkken og badeværelser gennemgående i hele huset.

Køkkenet er i øvrigt udstyret med et amerikanerkøleskab og indbygget ovn samt en kogeø med Gaggenau-komfur og indbygget emhætte i bordpladen.

Et badeværelse med toilet og bruser er indrettet i det tidligere toiletrum i entréen, og det store nye badeværelse med dobbelt håndvask, spabad, toilet og bruseniche finder man i husets rummelig kælder.

De nye trægulve i stuen er i lys, ludbehandlet fyrretræ og på den originale trappe mellem entré og førstesal - med det smukt svungne trægelænder - er trinene blevet slebet, så det lyse træ kommer til sin ret.

På første sal er der loft til kip, repos med skabe, trægulv samt to værelser, hvor der er mulighed for opdeling af det ene.

I kælderen er der gulvvarme i alle rum, og udover badeværelset også et stort forrum med skabsvæg og udvendig indgang, et bryggers/vaskerum med håndvask og skabe samt et disponibelt rum med trægulv og skabsvæg. Et udhus til cykler samt et lille drivhus i haven, der blev anlagt efter renoveringen af boligen var færdig i 2007, får man ligeledes med i købet.

FAKTA
Den renoverede villa på Malmøvej 23, 3700 Rønne har et boligareal på 98 kvadratmeter, en kælder på 62 kvadratmeter og et grundareal på 592 kvadratmeter. Huset er beliggende i et roligt og børnevenligt kvarter, tæt på skoler, daginstitutioner, cykelsti med mere og er til salg hos EDC BornholmerBo. Kontantpris: 1.445.000

Se hele Boligavisen Bornholm her

Mest læste