Her er der fred og ro hele året
Foto: Danbolig

16. JAN 2016 • 13:10UGENS HUS • AF MARIANNE NØRREGAARD

Ugens hus: Her er der fred og ro hele året

Roligt beliggende villa med havudsigt og uden bopælspligt

I det lille idylliske fiskerleje Aarsdale mellem Nexø og Svaneke er der både fred og ro i størstedelen af året, og samtidig er det et attraktivt sted at besøge for de mange turister, der hver sommer vælger Bornholm som feriemål. Ligesom lystbådehavnen tiltrækker mange sejlere og trollingfiskere fra nær og fjern. Efter det tidligere plejehjem blev indrettet til ferielejligheder, er der også turister, der vælger at bo netop i Aarsdale. Bortset fra røgerierne, der har åbent i sæsonen er der kun købmand, kiosk og kajakudlejning.

SE BILLEDERNE HER

Ifølge Hans Christian Hjorth Hansen, der selv er født og opvokset i Aarsdale, er der de senere år kommet en del tilflyttere til byen, hvor forældrene i sin tid drev et af røgerierne, og hvor han har boet altid. I 2005 overtog han og hustruen, Lene Strander Hansen, den røde murstensvilla i Indenmarken 1, som de nu har valgt at sætte til salg. Efter parrets tre piger er flyttet hjemmefra, har forældrene ikke brug for den megen plads, men de har været utrolig glade for at bo der, understreger Hans Christian Hjorth Hansen. Han fremhæver blandt andet, at der med tre hjemmeboende piger har været rigelig brug for husets to badeværelser.

Opført i gedigne materialer
Villaen, der blev opført i 1982 af Aarsdale Byggeforretning, bærer hele vejen igennem præg af det gedigne materialevalg, hvor forskellige former for træ indgår i såvel de smukke gulve i ægte bøgetræsparket som rummenes profillofter.

I det rummelige køkken er der massive bøgetræslåger for skabene, og på kogeøen i midten af rummet er køkkenbordet af den smukke bornholmske Paradisbakkegranit. En af husets to brændeovne er desuden placeret i køkkent. Der er for fem år siden lagt nye lyse laminatfliser på gulvet, og udover fra vinduerne kommer der ekstra lys til rummet fra de to ovenlysvinduer.

Der er tre gode værelser med skabe i stueplanet, og udover køkken, badeværelser og den rummelige entré, byder villaen også på en stor opholdsstue med Morsø brændeovn og direkte udgang til en læfyldt træterrasse mod syd og vest samt trappe til første sal. Her finder man et godt disponibelt rum med havudsigt og et kig ned langs kysten. Det har været brugt som børneværelse og gæsteværelse. Desuden er der et stort uudnyttet loftsrum, der i dag anvendes til opbevaring.

Huset er desuden forsynet med elradiatorer, der så godt som aldrig bliver brugt, fordi man ifølge Hans Christian Hjorth Hansen har haft stor glæde af genvexanlægget. Som han forklarer, fornyer anlægget hele tiden luften i huset, så der altid er et rigtig godt klima. Der er tale om en såkaldt krydsvarmeveksler, hvor kanalerne i loftet har været der hele tiden, men hvor selve apparaturet er blevet skiftet ud.

Han tilføjer, at man sammenlagt har haft et årligt forbrug af både varme og strøm på omkring 20.000 kr.
Genvexanlægget er placeret i husets bryggers, hvor der også er installation til vaskemaskine og tørretumbler.
Med til villaen hører også en carport, et udhus til redskaber og en mindre have, der er nem at holde med lidt græs, plantekasser og et par æbletræer samt et ferskentræ og et citrontræ på terrassen.

Afslutningsvis kommer Hans Christian Hjort Hansen ind på, at Aarsdale har en meget aktiv borgerforening, der løbende tager initiativ til forskellige arrangementer som grillfester, bankospil, foredrag, modeopvisning og fælles spisedage. Borgerhuset kan man også leje til private fester.

FAKTA
Den rummelige murstensvilla på adressen Indenmarken 1, Aarsdale, 3740 Svaneke er som nævnt fritaget for bopælspligt og kan som sådan også erhverves som feriebolig. Ejendommen, der blev opført i 1982, har et boligareal på 162 kvadratmeter, en carport på 27 kvadratmeter og et grundareal på 886 kvadratmeter. Huset er til salg hos danboligNexø. Kontantpris: 1.495.000

Læs hele boligavisen her

19. MAJ 2018 • 11:51 FOR ABONNENTER

Spillested vil lave om på dødvande i musiklivet

Mest læste