Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst

Rubrikannoncer

Opret en rubrikannonce her. Bliv set over 1 million gange på en måned.

Indryk rubrikannonce

Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst

Læs også:

LIVSSTIL 31. JUL 2015 KL. 11:30

Burgerturens 4. etape: Chili-burgeren fra Flæskestegen i Svaneke

Af: Niels Ebdrup

Stem på din favorit

Chili-burgeren fra Flæskestegen i Svaneke
Chili-burgeren fra Flæskestegen i Svaneke tager sig smuk ud i brunt papir. Foto: Niels Ebdrup

Det sidste stop på vores burger-odyssé langs den bornholmske nordkyst er Svaneke.

Kører gudhjemboerne mod øst, er grillbaren Flæskestegen ved Svaneke Havn det første – og sidste – sted, der kan tilbyde intim omgang med grillmad. Gudhjemboerne er i vores tanker, fordi deres pølsevogn lukkede i sidste uge.

Nu hjælper vi folk i Gudhjem med at teste udbuddet i nordkystens grillbarer ved at lade en medbragt ungkarl indtage de forskellige grillbarers bedste burgere.

Havregryn i stedet for sesam
Da vi spørger efter Flæskestegens bedste burger, fortæller den venlige unge mand bag disken, at vi skal have en Svanekeburger med ost, bacon og chili. Men da bøffen er ret tyk, skal vi vente 15-20 minutter på serveringen. Vi indvilger – og venter næsten 20 minutter.

– Det er en rigtig københavnerburger, udbryder Ungkarlen, da han får stukket måltidet i hænderne.

Synet, der møder ham, er: Masser af smeltet cheddarost, chilimayo, løg, tomat, bacon, salat, en hakkebøf med kød fra Svanekeslagteren, der har fået et skud chili, og en blød fuldkornsbolle uden sesam på toppen – men med lidt havregryn.

Det hele er pakket ind i brunt papir, og herligheden fremstår som en flot burger, der er meget overskuelig at gå til. Man behøver ikke at frygte for klassede fingre.

– Den dufter dejligt, siger ungkarlen og begynder at spise.

– Jeg synes faktisk... Udseendesmæssigt er den rigtig flot... Den er ikke så salt... Baconen er sprød, og bøffen er juicy... Jo, det er en god burger. Men at det skulle være en chiliburger er nok så meget sagt. Den smager pikant, men ikke stærkt. Så det er en god, klassisk cheese-bacon-burger med et lille pikant strejf, siger ungkarlen og kommer så i tanke om bollen.

– Jeg tænker ikke, at bollen er hjemmebagt, selv om den forsøger at se sådan ud. Den er blød og minder om den klassiske burgerbolle fra Påskebrød, bare med fuldkorn – måske rug. Af en eller anden grund vil de gerne foregive at have en "hjemmebagt" bolle, filosoferer han.

Alt i alt kan ungkarlen konstatere, at grillhungrende gudhjemboere heller ikke behøver at tage forgæves til Svaneke.

Smuk udsigt til maden
Prisen for Flæskestegens Svanekeburger med chili, ost og bacon er 61 kroner. Den kan i bedste pølesevognsstil nydes under et lille halvtag, der er skabt, så man kan krybe i ly, hvis det regner. Men der kan godt blive lidt trangt. Derfor forventes det, at man i godt vejr klatrer op på bakken over grillbaren, hvor der er opsat borde og bænke.

Der fås næppe en bedre udsigt over havet og Svaneke Havn end derfra. Kun et par nærgående måger og autocamperne, der kører forbi på Østergade, kan forstyrre de sarte. Stedet er velbesøgt, og der er da også tre unge, venlige mennesker på arbejde for at servicere de sultne masser.


Fakta om Tour de Burger
Pølsevognen i Gudhjem er netop lukket. Så i den forgangne uge har Bornholms Tidende udført en særlig læserservice til Gudhjems borgere ved at se nærmere på grillmaden i fire grillbarer i fire byer langs nordkysten: Sandvig, Allinge, Tejn og Svaneke.

Bladet har overtalt en ungkarl med stor erfaring inden for kunsten at overleve på burgere til at vurdere den bedste burger, hver grillbar har at tilbyde.

Men du kan også hjælpe de grillhungrende gudhjemboere i deres nød. På baggrund af din egen erfaring, kan du her stemme på den burger, du vil anbefale.

Gå til afstemningen her

Resultatet bliver bragt i Bornholms Tidende.


Klik venligst

PÅ FORSIDEN LIGE NU

Loading...

Loading...
Loading...
Loading...

Flere nyheder

SENESTE NYHEDER

NAVNE 23. JAN 2017 KL. 14:00
Dødsfald
BORNHOLM 23. JAN 2017 KL. 08:22
Fyrværkeri lignede bombe

Flere nyheder

SENESTE LIVSSTIL

LIVSSTIL 11. MAJ 2015 KL. 19:10
Hemmeligheden bag bake-off

SENESTE BILLEDSERIER

Restaurant til salg

Nytårskoncert
Nytårskoncert
Fredensborg sælger ud
Fredensborg sælger ud
Åbent hus hos REMA
Åbent hus hos REMA

Se flere billedserier i galleriet

Her kan du vise dine bedste billeder frem for Tidendes læsere.

Upload dit billede her

Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Luk