Bacon-cheese-burgeren fra Gran Sasso i Tejn
Bacon-cheese-burgeren fra Gran Sasso i Tejn er en "rigtig" grillbarsburger. Foto: Niels Ebdrup

31. JUL 2015 • 11:30LIVSSTIL • AF NIELS EBDRUP

Burgerturens 3. etape: Bacon-cheese-burgeren fra Gran Sasso i Tejn

Stem på din favorit

– Her er hyggeligt, siger den medbragte ungkarl, som skal prøvesmage stedets bedste burger. På vores burgerrejse ned ad den bornholmske nordkyst er vi kommet til Karinas Gran Sasso i Tejn.

Efter pølsevognen i Gudhjem lukkede i sidste uge, har gudhjemboerne stået uden nem adgang til grillmad, så vi undersøger, hvor de nu kan tage hen og spise.

Det nærmeste friturefix er Karinas Gran Sasso ti kilometer fra Gudhjem – så ungkarlen er klar over, at han skal til at smage en meget vigtig burger, da han beder damen bag disken om den bedste burger på menuen.

– Smag og behag er forskellig, men mange er glade for bacon-cheese-burgeren, siger damen bag disken.

En "rigtig" burger
Få minutter efter modtager ungkarlen en bacon-cheese-burger indpakket i brunt papir. Pris: 50 kroner.

– Det ser lovende ud, siger han og pakker op.

– Ja, ja, se nu dér. Det er en rigtig grillbarsburger!

Der er sesambolle, der er smelteost, icebergsalat, tomat, bacon, godt med pølsemandsketchup, godt med salatmayonnaise, agurkesalat, og bøffen er ikke "hjemmelavet".

– Den ser ud, som den altid har set ud. Det er sådan her, man forestiller sig en burger, siger ungkarlen og tager en bid.

– Ja, det her er en god burger. Man bliver nødt til at tørre sig om munden, når man spiser den, siger han og spiser videre.

Da han har gnasket færdig, falder den endelige dom:

– Det er ikke en burger, der slår sig op på at være "fin" med hjemmelavede ting i. Men hvis man er på grillbar, så er man på grillbar. Vi er ikke ude på gode gourmetoplevelser, men gode burgeroplevelser – og for mig skal en burger være snasket, præcis som den her. Det eneste, jeg har at indvende, er, at baconen ikke er sprød. Men det bliver opvejet af snasken, siger ungkarlen.

Som vi husker grillen
Ungkarlen har ret, når han siger, at der er meget hyggeligt hos Karinas Gran Sasso. Der er både noget hal-cafeteria, pølsevogn og kolonihavehus over stedet. Der er gamle isskilte på væggene, og man forestiller sig, at stedet har set sådan ud i mange år.

Desuden kan man selv bestemme, om man vil spise inde eller ude. I den halve time, vi var på besøg, kom der konstant nye folk ind for at fouragere.

For dem, der gik på grillbar i 1980erne, vil stedet utvivlsomt fremkalde en følelse af nostalgi. Og så kan man bestille en svensk smørrebrødslagkage – komplet med svenske flag.


Fakta om Tour de Burger
Pølsevognen i Gudhjem er netop lukket. Så i den forgangne uge har Bornholms Tidende udført en særlig læserservice til Gudhjems borgere ved at se nærmere på grillmaden i fire grillbarer i fire byer langs nordkysten: Sandvig, Allinge, Tejn og Svaneke.

Bladet har overtalt en ungkarl med stor erfaring inden for kunsten at overleve på burgere til at vurdere den bedste burger, hver grillbar har at tilbyde.

Men du kan også hjælpe de grillhungrende gudhjemboere i deres nød. På baggrund af din egen erfaring, kan du her stemme på den burger, du vil anbefale.

Gå til afstemningen her

Resultatet bliver bragt i Bornholms Tidende.


Mest læste