Husets Burger hos Promenadekiosken i Sandvig
Husets Burger er mange ordentlige mundfulde. Foto: Niels Ebdrup

31. JUL 2015 • 11:30LIVSSTIL • AF NIELS EBDRUP

Burgerturens 1. etape: Husets Burger hos Promenadekiosken i Sandvig

Stem om hvilken burger du bedst kan lide

Der er ingen tvivl om, at "Husets Burger" er flagskibet hos Promenadekiosken i Sandvig. Så den medbragte ungkarl, som i længere perioder har overlevet på burgere, skal naturligvis udsættes for dén.

Han lader dog ikke til at føle stor smerte ved opgaven. Faktisk er han rigtig godt tilfreds med det, han får serveret.

– Den er større, end jeg havde regnet med, siger han efter at have ventet i 17 minutter på, at den tykke bøf blev færdigstegt.

Han er også glad efter at have gnasket sig igennem den bløde bolle med salatmayonnaise, den sprøde bacon, osten, løgskiverne, icebergsalaten, agurkesalaten og tomatskiverne – og ikke mindst bøffen, der består af 200 gram oksekød fra Svanekeslagteren.

– Det var en god burger. Jeg er mæt. Den ligger højt på listen over gode burgere, jeg har spist. Den er lidt juicy. Den smager af bacon, kødet smager af rent kød, og der er sprød salat i den, siger ungkarlen, der kun lader én halvnegativ bemærkning falde:

– Jeg blev til at starte med lidt skuffet, da jeg så en firkantet – og ikke en rund – bolle. Når jeg er på grillbar, forventer jeg en rund sesambolle og ikke en ciabattabolle.
Men det viste sig ikke at være en ciabatta. Faktisk synes jeg ikke, at jeg kunne smage forskel på den her bolle og den klassiske sesambolle, fortæller ungkarlen.

Det tog et godt kvarter for burgeren at blive færdig, og ventetiden skulle slås ihjel udenfor, fordi Promenadekiosken kun har udendørsservering.

Til gengæld er de venlige ejere meget opmærksomme på deres gæster, og da der faldt en regndråbe, blev der straks slået en markise ud over de bænke, man spiser ved.


Fakta om Tour de Burger
Pølsevognen i Gudhjem er netop lukket. Så i den forgangne uge har Bornholms Tidende udført en særlig læserservice til Gudhjems borgere ved at se nærmere på grillmaden i fire grillbarer i fire byer langs nordkysten: Sandvig, Allinge, Tejn og Svaneke.

Bladet har overtalt en ungkarl med stor erfaring inden for kunsten at overleve på burgere til at vurdere den bedste burger, hver grillbar har at tilbyde.

Men du kan også hjælpe de grillhungrende gudhjemboere i deres nød. På baggrund af din egen erfaring, kan du her stemme på den burger, du vil anbefale.

Gå til afstemningen her

Resultatet bliver bragt i Bornholms Tidende.

Mest læste